Namngenerator och idéer för kreativa företag

Kreativa företag bör ha kreativa namn! Få inspiration och namnidéer helt gratis med vår namngenerator och idéer för kreativa företag.

1. Hitta nyckelord för namnet på ditt kreativa företag

Tänk ut ett antal roliga och innovativa ord för att beskriva ditt kreativa företag.

2. Få namnidéer för kreativa företag

Vårt generatorverktyg för kreativa företag kommer att skapa massor av unika namnidéer baserat på de anpassade nyckelord som du skrev in i sökrutan.

3. Välj namn för kreativa företag

Spara dina favoritnamn, kontrollera att de inte redan används och bestäm dig sedan för ett till ditt kreativa företag.

Kreativa namnförslag för din kreativa business

Är du en kreativ själ som sprudlar av energi och idéer? Är du på gång att starta ditt egna kreativa företag? Även en uppfinningsrik person kan behöva lite extra inspiration och förslag utifrån ibland. När det kommer till att döpa ditt kreativa företag kan du ha stor nytta av att använda vår tjänst “Namngenerator och idéer för kreativa företag”. Den kan hjälpa dig på traven till att hitta det perfekta namnet för din kreativa business.

20 kreativa namnförslag av “Namngenerator och idéer för kreativa företag”

Här får du en lista med 20 olika idéer på namn som vår tjänst “Namngenerator och idéer för kreativa företag” har genererat fram. Välj fritt om du vill använda en färdig idé utifrån dessa namnförslag eller om du kanske vill kombinera flera ord och skapa ditt eget unika företagsnamn. Tjänsten “Namngenerator och idéer för kreativa företag” gör det enklare för dig som ska starta en business att välja rätt namn till ditt kreativa företag – smidigare kan det inte bli.

  • Trend Tattoo
  • Savage Smycken i Stål
  • Stardust Smycken
  • Fix Fotostudio
  • Exklusiva Events
  • O.P. Ateljé & Konst
  • Fotostudio Go
  • Tattoo Temple
  • Evas Ateljé & Glas
  •  Tattooooze
  • Alluring Underkläder
  •  Tänk Hattar
  •  Väskor & Madame
  •  Hattar La Femme
  •  Konst & Sånt
  •  Absolut Väskor
  •  Wicked Glaskonst
  •  Kissy & Rosa Underkläder
  •  Superior Tatueringsstudio
  •  Curvy & Delightful Underkläder

Hur du använder “Namngenerator och idéer för kreativa företag”

Du vill ju självklart att ditt företagsnamn ska reflektera vad du gör i din verksamhet. Namnet ska därför vara unikt men inte för krångligt och långt så att kunderna glömmer bort det, samtidigt får det heller inte vara för vanligt så att folk blandar ihop ditt kreativa företag med någon annan verksamhet som redan finns. 

Det kan tyckas vara nästintill en omöjlighet att hitta det perfekta namnet för din business, men vi vågar påstå att så inte är fallet. Vi finns här för att hjälpa dig och det gör vi helt kostnadsfritt genom att erbjuda vår tjänst “Namngenerator och idéer för kreativa företag”. 

Genom ett enkelt knapptryck får du fram en hel drös med namnidéer och förslag som du kan välja mellan. Generatorn skapar dessa olika namnkombinationer utifrån specifika kriterier du fyller i. Du kan exempelvis välja om alla namnen ska rimma samt inom vilka industrier du vill få idéer ifrån. Vår “Namngenerator och idéer för kreativa företag” är som sagt helt gratis och den genererar namnförslag till din verksamhet på bara ett par sekunder. Prova tjänsten direkt!

Så här gör du: 

  1. Fyll i den tomma sökrutan med nyckelord inom din bransch, vi rekommenderar 1-5 olika nyckelord. 
  2. Se till så att knappen för “Visa endast tillgängliga” är på, annars kan du få fram förslag som redan är tagna. 
  3. Tryck på “Generera”. 

Dessa namnkombinationer som nu dyker upp är alla utvalda utefter dina specifika kriterier samt de nyckelord du fyllde i. Nu blir nästa uppgift att kika igenom alla genererade idéer och förslag och se om du vill använda något av dem som namn till ditt nya kreativa företag. 

Du kan antingen välja att satsa på en färdig ordkombination eller så skapar du en egen utifrån de idéer du just fått. Tjänsten  “Namngenerator och idéer för kreativa företag” är till för dig och din verksamhet så testa den idag. Vem vet, kanske hittar du ditt ultimata företagsnamn på direkten! 

Yrkesroller för dig som är kreativ

Det finns mängder med olika yrkesroller för dig som är en skapare och vill vara kreativ i ditt arbete. Att vara kreativ är oftast aldrig någon nackdel oberoende yrkesroll och område, det kan exempelvis handla om att vara bra på problemlösning, att vara flexibel, ta initiativ och vara påhittig. Alla dessa egenskaper uppskattas mer eller mindre inom varje industri, men det finns dock yrken där din kreativitet får ta störst plats och det är dessa vi fokuserar på här. 

Kreativa yrkesroller:

  • Möbelsnickare. Vi svenskar är väldigt måna om våra hem och lägger ner mycket pengar på att inreda dessa till vår fulla belåtenhet. Det finns därför en marknad för mer exklusiva och unika möbler där köparen gärna betalar lite extra för att få sin möbeldröm uppfylld. 

Du kan arbeta ensam som möbelsnickare eller i nära kontakt med inredningsdesigners beroende på kundens önskemål. Detta ett yrke med stor kreativ frihet där du praktiskt arbetar med att skapa vackra ting med dina händer. 

Att bli möbelsnickare förutsätter främst ett stort intresse inom området och ett öga för design så ingen specifik utbildning behövs egentligen för att kunna jobba med yrket. Dock kan du själv välja om du vill läsa någon grundutbildning på gymnasiets såsom Hantverksprogrammet med inriktning finsnickeri eller Industritekniska programmet med inriktning produkt- och maskinteknik. Kurser för äldre ungdomar och vuxna finns också på Yrkeshögskolan samt Komvux.

  • PR-konsult. I samma roll kan du också ha titeln PR-strateg, kommunikationskonsult eller campaign manager med mera. Som PR-konsult hjälper du en person, organisation eller ett varumärke att stärka sitt anseende eller varumärke. PR står för Public Relations vilket betyder omvärldsrelationer vilket är just det som en PR-konsult jobbar med att förstärka. 

Detta gör denne genom att använda sig av TV-reklam, digital marknadsföring, tidningsannonser med mera för att nå ut med sitt budskap. Alla roller som har med reklam och marknadsföring att göra kräver en stor mängd kreativitet då du hela tiden måste komma på nya idéer för att fånga omvärldens uppmärksamhet. 

Detta är ett intressant yrke som lockar många människor vilket gör detta till en ganska mättad marknad med hög konkurrens. Om du ändå vill satsa på att arbeta inom denna bransch är det bra att gå en utbildning som kan göra att du besitter åtråvärda kunskaper. Berghs School of Communication erbjuder flertalet olika kurser och program inom området.

  • Skådespelare. Skådespelaryrket är mångas dröm och det finns de som kämpar en hel livstid för att bli kända i branschen. Som skådespelare måste du vara orädd för att stå inför publik och kunna sätta dig in en karaktärs känslor och personlighet. I rollen kan du jobba heltid på en teater och spela i olika teateruppsättningar eller så kan du också vara med i filmer och tv-produktioner, om du är duktig och har bra kontakter i branschen vill säga. 

Du kan utbilda dig till skådespelare på Teaterhögskolan eller Scenskolan samt andra yrkesutbildningar och kurser men det är inget krav att ha en utbildning i ryggen så länge du kan skådespela. För att bli skådespelare krävs hårt jobb, ett stort kreativt sinne och en hel del tur. Om du vill satsa på en skådespelarkarriär är vårt bästa tips att gå på auditions för olika roller, kontakta folk i branschen samt ta varje möjlighet du kan till att stå inför en publik. 

  • Frisör. En frisörs yrke går ut på mycket mer än att “bara” klippa i folks hår. En duktig frisör har rätt kunskaper samt en stor kreativ sida för att kunna skapa en frisyr och/eller färg som passar deras klienter och ger dem ett lyft i deras utseende. I rollen har du en stor kreativ frihet beroende på hur villig klienten är till en förändring vad gäller både frisyr och färg, du har här möjligheten att förändra dennes image totalt vilket är väldigt spännande. 

Det finns inget krav på att en frisör ska ha gått en eller flera utbildningar för att kunna jobba på en salong men det kan bli svårt att få en anställning om du inte studerat något alls inom yrket. Du kan läsa till frisör på gymnasiet eller genom olika vuxenutbildningar och kurser. Det som är bra med yrket är att det alltid kommer att finnas en efterfrågan på duktiga frisörer då folk aldrig kommer att sluta klippa håret, men var beredd på tuff konkurrens då det är många som arbetar inom branschen. 

  • Programmerare. Yes, du läste rätt. Programmeraryrket kan verka torftigt för dig som inte är insatt men faktum är att rollen kräver mycket kreativitet beroende på vilket uppdrag du arbetar med. Som programmerare kan du jobba med att utveckla dataspel eller nya innovativa system för stora organisationer, yrket har oändliga möjligheter men kräver självklart ett intresse för IT. 

Det finns en stor efterfrågan av programmerare vilket gör att du kan få en riktigt bra lön om du är duktig och vet vad du gör. Det finns flertalet olika utbildningar och kurser du kan gå för att bredda dina kunskaper inom branschen, det är egentligen bara du som avgör hur mycket du vill grotta ner dig i den tekniska världen. En fördel med att vara programmerare är att du också kan få möjligheten att jobba hemifrån vilket innebär en stor frihet. 

Utbildningar som leder till kreativa yrken

  • Grundkurs i praktisk journalistik på Poppius. Poppius är en journalistskola i Stockholm med lokaler vid Globen. Denna utbildning är en grundkurs där du praktiskt får lära dig hur du skriver, intervjuar, gör research och publicerar som journalist. Då du enbart går kursen en gång i veckan har du möjlighet att studera vid sidan av annat arbete vilket kan passa dig som vill sadla om från ett annat yrke etcetera. 
  • Nagelutbildning för nybörjare på Bio Sculpture Scandinavia. Att arbeta som nagelteknolog är ett drömyrke för många som har en passion för skönhetsbranschen. Denna nybörjarkurs pågår i sju veckor totalt där fyra av dem består av praktik. Här får du lära dig allt om naglar där du efter avslutad utbildning och godkänt prov kan arbeta på en nagelsalong eller driva egen firma inom området. 
  • Airbrush Makeup Artist på Nordic Stars of Beauty. Nordic Stars of Beauty finns i Västerås där denna utbildning inriktar sig på den så kallade airbrush-tekniken. Denna teknik innebär att du istället för att använda penslar, borstar och dylikt vid målning av makeup sprayar sminket i ett tunt och fint lager på utvald område med ett verktyg specifikt för airbrush. Denna sminkmetod är vanlig vid modevisningar med mera där tempot är högt. 
  • Internationell designer inom textil/mode/funktion på Nordiska Textilakademin. Till skillnad från de andra ovannämnda utbildningarna som är kortare sådana är denna på två år där du studerar heltid i lokaler i Borås. Efter färdig utbildning kan du arbeta som modedesigner på ett företag eller som egenföretagare. Under studietiden får du även möjlighet att åka på produktions-, mäss- och trendresor i Europa vilket kan vara en god chans till att knyta kontakter inom branschen. 

Vanliga frågor (FAQ)

I kreativitet ingår att frambringa nya idéer, vara originell, genomföra idéerna och att bearbeta dem. Kreativitet som fenomen och egenskap studeras inom skilda fält, med olika utgångspunkter.

En kreativ person är ständigt på väg. Det finns ständigt något att förbättra, något nytt att upptäcka eller någon färdighet att utveckla. De idéer du kommer på känns uppenbara och kommer med lätthet. När folk frågar dig ”var fick du det ifrån?” har du oftast inte något svar.

Ett något banalt exempel på kreativitetens redskap är inre konversationer, att prata för oss själva. Dessa inre konversationer får oss att framkalla sådant som inte finns, vilket är själva fundamentet i kreativitet. Inre konversationer behöver inte vara med oss själva utan med imaginära sådana med andra.

Brainstorming är en överskattad metod för att komma upp med nya idéer, skriver tidningen Entrepreneur. Men det finns andra sätt att öka kreativiteten – exempelvis att ta en tupplur, gå en promenad, lyssna på musik eller lösa ett korsord. Både enkla och svåra aktiviteter stimulerar kreativiteten på olika sätt.

Exempel på yrken inom detta område är fotograf, art director och manusförfattare – det är kreativa arbeten som handlar om att skapa. Det kan handla om skapande för och på scen och film men också för andra medier som webb och tidningar.

Kreativa personer har en god förmåga till divergent tänkande, vilket innebär att man kan hitta många olika lösningar på ett problem, säger Fredrik Ullén som också är internationellt rosad konsertpianist. Ytterligare en förutsättning för kreativitet är att man behärskar det fält man verkar inom.

Författare

Metodik

Vilka är stegen vi tar för att stödja företag?

  • Vilka?
    Vi har ett team av erfarna skribenter:
    Vårt team av specialiserade skribenter är här för att dela med sig av sina kunskaper och hjälpa företag av alla storlekar att komma igång.
  • Varför?
    Vi erbjuder värdefullt innehåll:
    Vi erbjuder mer än ett verktyg för att skapa företagsnamn. Vårt team av experter har passionen och expertisen att skriva supportguider, nyheter, bloggar och videor för att hjälpa dig att starta ditt nya företag.
  • Hur?
    Med korrekt information:
    Vårt redaktionsteam faktagranskar all information och använder branschledande insikter för att inkludera relevant och uppdaterad statistik samt rekommendationer. Vår interna redaktion tar inga genvägar när de skriver content och förlitar sig inte på att AI-verktyg ska göra grovjobbet.
Ta reda på mer om våra redaktionella riktlinjer.
We use cookies to offer you our service. By using this site, you agree to our: Se cookiepolicy