Çanta Markası İsmi Bulma Aracı

Markanızın pazarda tutunabilmesi için Çanta Markası İsmi Bulucu’nun hatırlanması kolay isim önerilerini değerlendirin. Üstelik ücretsiz.

1. Çanta Markası İsmi İçin Doğru Anahtar Kelimeleri Seçin

Şıklığı yansıtan çanta markanızla ilgili kelimeleri seçin ve araca yazın.

2. Araç Sizin İçin Yeni Çanta Marka Önerileri Türetsin

İsim önerileri girdiğiniz anahtar kelimeler doğrultusunda size özel türetilir.

3. Çanta Markası İsmini Seçin Ve Başlayın

Öneriler arasından bir seçim yapın ve markanızı profesyonel bir isimle başlatın.

Çanta, bizi tamamlayan, yaşamımızın vazgeçilmez bir aksesuarıdır. İnsanların her alanda günlük olarak ihtiyacı olan çantalar, moda markalarının en önemli tamamlayıcı parçalarıdır. 

Günümüzde çanta, tüm cinsiyetten insanların kullandığı bir moda ürünüdür. Kadınlar ile erkeklerin ihtiyaçlarına ve zevklerine göre çanta seçimleri değişebilmektedir. Kadınlar için çanta moda ve uyum demektir. Erkekler ise daha çok ihtiyaçlarını karşılayacak bir parça demektir. Tüketicilerin zevklerine ve tercihlerine göre çok sayıda çanta üretilmektedir. 

Çanta tercihine göre kişilerin karakter analizi yapılabilmektedir. Küçük, büyük, şık, spor, fermuarlı, askılı, puantiyeli ve benzeri tüm bu çanta özellikleri kişilerin karakterini yansıtan birer özelliktir. Çantalar bizi yansıtmaktadır. 

İnsanların çok sık kullandıkları ve satın aldıkları çantaların üreticileri de oldukça karlı bir iş yapmaktadırlar. Siz de modadan anlıyorsanız, insanların farklı özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre çantalar üretmek istiyorsanız bir çanta markası kurabilirsiniz. 

Çanta markanızı sektörde tanınır hale getirmek istiyorsanız, isim bulma aracını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Çanta Markası İsmi Bulma aracı, çanta markası yaratıcılarına ücretsiz en göz alıcı isimleri bulan bir araçtır. 

Türkiye’de Çanta Sektörü

Çanta sektörü çok geniş olduğu için markalar arasındaki yarış da çok büyük. Çanta sektöründe Türkiye’de önemli bir yerde durmaktadır. Türkiye, 2021 yılında çanta ihracatında 500 milyon TL hacmine ulaşmıştır. Türkiye çanta sektöründe öncü ülkelerden biridir. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere İngiltere, Fransa ve İspanya gibi ülkelere satış yapmaktadır.

Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de pandemi ile birlikte çanta tercihleri değişime uğramıştır. Daha sağlıklı ve kolay temizlenen çantalar tercih edilmeye başlanmıştır. Erkekler de sağlık kaygısından dolayı çanta kullanımını daha çok tercih etmeye başlamışlardır. 

Ayrıca ülkemizde pandemiyle birlikte evde bilgisayar başında çalışan sayısında da artış oldu. İnsanlar evde, parkta, kafelerde çalışmaya başladılar. Evden dışarıya çıkarken yanlarında bilgisayar ve eşyalarını kolay taşımak için çantalara ihtiyaç duydular. Bu sayede uzaktan çalışan şirketlerin promosyon çantalara talepleri arttı. Promosyon çantalar, markaların belki de hiç planlamadıkları bir reklam çalışması olmuş oldu. İnsanların dışarıda çalışırken yanında taşıdıkları çantalar ile logolarını da daha fazla kitleye ulaştırma fırsatı yakalamış oldular.

Çanta Markası İsmi Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çanta sektöründe iyi bir marka olma yolunda doğru ismi seçmek, yarış ve rekabetin çok büyük olduğu bu sektörde oldukça önemlidir. Doğru ismi seçmek, akılda ve zihinlerde kalıcı olmaya yarayacaktır. Marka ismi seçerken etkili ve anlaşılır olmak gerekir. 

Müşterilerin, alışveriş yaparken çanta markasının daha çok akılda kalan isimleri tercih etmeleri tesadüf değildir. Alınan bir çanta sonrasında “bunu nereden aldın, hangi marka” sorularına maruz kalacaktır. Bu yüzden insanlar marka isimlerine dikkat ederler. 

Oluşturacağınız markanın, ürettiğiniz ürünü, doğru ifade etmesi yani ismin üründe eşdeğer olması gerekir. Markanızın ismini seçmeden önce bazı sorulara cevaplar bulmanız şarttır. Hangi ürün üzerine hizmet vereceksiniz? Renk skalanız ne olacak? Hitap ettiğiniz yaş kitlesi kaç? Daha spor çantalar mı yoksa şık çantalar mı markanızı yansıtacak? Bu ve benzeri tüm markalaşma sürecinde sorulması gereken soruları çalışma arkadaşlarınız ile beraber cevaplayarak marka isminizi oluşturmalısınız. Ayrıca, seçtiğiniz isim sadece size özel olmalı, rakip markaları çağrıştırmamalıdır. 

Çanta markanıza isim seçerken farklı kişilere danışın. Hem çanta sektöründe çalışan kişiler hem de çantalarınızın hedef kitlesinden isim önerileri alın. Aldığınız isim önerileri ile birlikte bir anket hazırlayabilir ve daha fazla insanın hangi çanta ismini beğendiğini öğrenebilirsiniz. 

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Çanta Markaları

Moda ve tasarım dünyasında gittikçe yükselen Türkiye, çanta sektöründe adından söz ettiriyor. Yabancı markalarla yarışır hale gelen Türkiye’de en iyi markalardan birkaçının ismi;

1. Manu Atelier

Beste ve Merve Manastır kardeşler kurmuştur. İstanbul’da üretilen çantaların Demi, Pristine ve Cylinder gibi modellerinin ünü yurt dışına taşmıştır.

2. Mehrymu

2006 yılında kurulmuştur. Güneş Mutlu Mavituncalılar tarafından kurulan markadır.

3. Misela 

Serra Türker tarafından kurulmuştur. Mina, Serra ve Lara üç kız kardeşin adlarının birleşmesinden marka ismi doğmuştur. New York’ta ilk çıkışını yapmıştır. İlk mağazasını 2021 yılında Pera’da açmıştır.

4. Mare Atelier

60’lı yılların modellerinden ilham almaktadır. Yeni ve genç bir markadır.

5. Mlouye

2015 yılında Meb Rure tarafından kuruldu. Markanın kendine örnek aldığı kaynaklar Bauhaus Hareketi, Kandinsky, Klee ve Mondrian’dır. 2020 yılında Vogue dergisinde adından söz ettirmiştir. Merkezi İstanbul olan marka İtalya’da üretim yapmaktadır.

6. Nature Sagra

Gizem Pirinççiler ve Kerem Erhan tarafından Milano’da kurulmuştur. Çanta markalarında daha yenilikçi ve özgür bir tarz vardır. En büyük ilham kaynakları doğadır.

7. K’ai Vrosi

Marka ismi Lazca’da “iyi” anlamına gelmektedir. Peştemalı çantalarda kullanmasıyla ünlenmiştir. Karadenizin zenginliğini markayla bütünleştirmişlerdir.

8. Marche’İstanbul 

2018 yılında kurulmuştur. İstanbul’un Pazar ve Levanten kültüründen ilham alan marka pratik, kullanışlı, basit ürünler üretmektedir. Böylelikle daha geniş kitlelere hitap etmektedir.

9. Rossea

Rozita Kondiyoti ve Deniz Karmona Benbiçaço tarafından kurulmuştur. Son yılların gözde markaları arasındadır. Süet ve deri ağırlıklı çalışmaktadır.

10. 333

Gülşah Gürcan tarafından kurulmuştur. Doluyken daha uzun, boşken daha kısa olan akordeon modeli olan tasarımıyla ünlenmiştir.

11. Merveau

2016’da Merve Palit Okcan tarafından kurulmuştur. Klasik çantalara, yeni tasarımlar ekleyerek yeni bir marka geliştirmiştir.

20 Ücretsiz Çanta Markası İsim Önerisi

  • Marka Çanta
  • Beautiful
  • Çanta Store
  • Bagaj
  • Çanta show
  • King
  • Zeplin
  • Fake
  • İnternet Bag
  • Bi Dünya Çanta
  • Wonderfull
  • New
  • Different Bag
  • Bez Çanta
  • Dönüşüm
  • Mesh Bag
  • Zero
  • Fashion Bag
  • Fashionmentalist
  • Colorbag

Çanta Markası İsmi Bulma Aracı Nasıl Çalışır? 

Arama kısmına kurmak istediğiniz çanta markası ile ilgili bir kelime yazarak başlayın. Moda, şık, kadın çanta markaları arasında daha çok tercih edilen kelimelerdir. Bu kelimelerin yoğunluğunu düşündüğümüzde bu örnek için “bags” kelimesini seçebiliriz. Karşımıza seçtiğimiz doğru İngilizce anahtar kelime sayesinde yüzlerce öneri çıkacaktır.

Çanta markasının evrensel bir isme sahip olmasını isteyenler için Çanta Markası İsim Bulma Aracının İngilizce isim önerileri oldukça kullanışlı olacaktır. 

Çanta markanıza özel olmasını istediğiniz bir marka ismi için yapmanız gerekenler: 

  • Industry kısmından “Fashion” gibi işinize yarayacak sektörleri seçebilirsiniz. 
  • Names kısmından istediğiniz kurum adının harf sayısını, kaç kelimeden oluşacağını ve markanızdaki kelimelerin kullanım sırası özelliklerini belirleyerek arama sonuçlarını özelleştirebilirsiniz. 
  • Ardından seçtiğiniz ismin hali hazırda birileri tarafından domain olarak alınıp alınmadığının kontrolünü de “domain checker” bölümünden kolaylıkla sağlayabilirsiniz. 

Artık müşterileriniz için en güzel hissi veren, şık ve elit hissettiren çanta markası ismini seçebilirsiniz.

Ünlü Çanta Markalarının İsim Analizleri

Alexander Mcqueen

2010 yılında hayatını kaybeden ünlü modacı Alexander Mcqueen’in kendisi ile aynı adı taşıyan marka ismidir. Moda markalarında isim ve soy isimden oluşan markalarla çok karşılaşılır. 

Calvin Klein

1968 yılında kurulan ismini kurucusundan alan büyük bir markadır. Çanta sektörü deyince akla gelen ilk kişilerden olmasının nedeni çantalarının kalitesidir. 

Dior

Çok köklü Fransız Moda devidir. Özgür tasarımıyla dikkat çekmektedir. Dior marka ismi, Christian Dior’dan gelmektedir. 

Rossea

Deniz Benbiçaço ile Rozita Kondiyoti moda ve marka yönetimi alanındaki bilgilerini birleştirmeye karar vererek Rossea markasını kurmuşlardır. Kendilerini iki damla sembolü ile tanıtmayı seven ikilinin marka logoları da buradan gelen ilhamla oluşmuştur. 

Megna Studio

Naz Yosun tarafından oluşturulan bir markadır. Dünyanın hızlı değişmesine ayak uydurmak için harekete geçme vaktinin geldiğini düşünüp ürünler tasarlamaya başlamıştır. Eskimeyecek zamansız ürünler üretmeyi amaçlamaktadır.

Bueno

Kurucular, Aslı ilkbahar ve Burcu İsmailoğlu İpek’tir. Tasarımlarında Akdeniz esintisi gezi ve keyifli şeylerden ilham alırlar. Bueno, İspanyolca “Peki” anlamına gelen bir kelimedir. 

Logolarıyla Tanınan 10 Lüks Çanta Markası

İnsanlar çanta alacağı zaman markaya önem verirler. Bazı kişiler için fiyat önemli değildir. Marka ve logo önemlidir. Bunu bilen ünlü markalar özellikle bayanların günlük yaşantısına göre çantalar üretmeye devam etmektedir. Alacağınız çanta tipi size ve yaşayışına uygun olmalıdır. Marka ve logoya düşkünseniz, kolaylık sağlamak için dünyaca ünlü markaların logolarını inceleyebilirsiniz: 

1. Balenciaga

Bir asır önce 1914’de İspanyol tasarımcı Cristobal Balenciaga markayı kurmuştur. Dünyanın en ünlü ve saygın Fransız Markasıdır. Tasarımlarında motosikletten ilham alan çanta modelleridir. Logo çantanın belirli bir yerinde değildir.

2. Givenchy

Balenciaga çatısı altında Hubetde Givency 1952’de Givency Evi’ni açtı. Kare içindeki 65 logosu, zerafet ve şıklığı temsil etmektedir.

3. Dolce&Gabbana

Domenico Dolce ve Stefano Gabbana birleşik Dolce&Gabbana markasını oluşturmuşlardır. 1980’de kurulmuştur. Diğer ünlü markalara göre daha yeni olmasına rağmen kısa sürede üst sıralara çıkmıştır. D&G logoların, tasarımlarına zekilikle yerleştirilmiştir.

4. Fendi

Edoardo ve Adele Fendi Markayı, 1925 yılında kurmuşlardır. Hakiki deri ve lüks eşyaları ile ün yapmıştır. Louis Vuitton şirketinin %90’ını satın almıştır. Fendi şimdilerde Lagerfeld moda endüstri sayesinde dünyanın en iyi markaları arasında yerini almıştır. FS logosu onu diğer çanta markalarından ayırır.

5. Michael Kors

Amerikan markasıdır. Kadınlar için özel tasarımlar yapmasıyla dünyaca üne kavuştu. 1981’de kuruldu. Kadın el çantalarından oluşan Michael markasını oluşturmuştur. Logosu Michael Kors’un baş harflerinden oluşan MK’dır.

6. Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent ismini daha anlaşılır ve akılda kalıcı olması için YLS şeklinde kısaltıp logosu haline getirmiştir. Sürekli el değiştirdiğinden maddi sıkıntılara uğramıştır.

7. Hermes

Ünlü markalar arasında en eskilerdendir. Thierry Hermes markayı 1837 yılında kurmuştur. Paris Hermes olarak da bilinir. Ürünlerini en kaliteli deriden imal etmektedir. El işçiliğine çok önem vermektedir. Bu yüzden en pahalı markalardan biridir “H” logosu lüksü ve inceliği temsil etmektedir.

8. Gucci

Guccio Gucci tarafından 1921 yılında İtalya da kurulmuştur. Dünyanın en ünlü İtalyan markalarından biridir. 2009’da Dünyanın en iyileri arasında ilk 100’e girmeyi başarmıştır. Ünlü GG logosu markanın başarısına başarı katmaya devam etmektedir.

9. Chanel

Coco Chanel tarafından 1909 yılında kurulmuştur. Marka tasarımlarında özel deri kullanmasıyla ün yapmıştır. Logosu çift C’dir. Tüm ürünlerinde bulunur. Altın zincirli, deri, omuz çantalar, dünyaca bilinen en ünlü modellerindendir.

10. Louis Vuitton

Markanın Logosu dünyada en popüler logo olarak seçildi. 1854 yılında kuruldu. Fransız markasıdır. Kendine özgü tasarımıyla diğer markalardan kolayca ayrılır. 

En Çok Tercih Edilen Kadın Çanta Modelleri

Çanta denince akıllara ilk kadın çantaları gelmektedir. Günlük yaşam tarzımıza göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Çalışan biriyseniz deri bir çanta tercih ediyor olabilirsiniz. Eğlenceyi ve gece hayatını seviyorsanız küçük bir el çantası olabilir. Düğününüz varsa daha zarif küçük bir çanta tercihiniz olabilir. Rahat kullanımı olan bir çanta istiyorsanız ve sık gezen biriyseniz sırt çantası olabilir.

Hijyen ve sağlığınıza düşkünseniz temizliği kolay bez çanta veya örgü bir çanta tercih edebilirsiniz. 

Yapılan piyasa araştırmasına göre en çok satılan ve tercih edilen modeller; spor çantası, omuz çantası, bel çantası, plaj çantası, sırt çantası ve makyaj çantası modelleri olmuştur. 

Çanta markası oluştururken, araştırma yaparak piyasanın nabzını tutmak, ihtiyaca uygun çantalar üretip satmak çok önemlidir. Müşterilerinizin isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamak, sektörde yükselip markalaşmanız için çok değerlidir.

Dünyanın En Pahalı Çanta Modelleri

  1. Himalayan Nilo Crocodile Birkin Hermes
  2. Lana Marks Cleopatra Bag
  3. Leiber Precious Rose
  4. Mouawad’s lool Nights Diamond Purse
  5. Hermes Rose Gold Diamond Birkin ve Kelly Çantalar
  6. Urban Stachel Louis Vuitton
  7. Hermes Rouge H Porosus Çanta
  8. Chanel Diamond Forever Klasik Çanta
  9. Hermes Birkin Ginza Tanaka

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

  • Öncelikle marka ile ilgili araştırma yapılır.
  • Tasarımlarınızı yapabileceğiniz yer belirlenir. Kendi evinizde terzilik yaparak mı çantalar üreteceksiniz yoksa bir tekstil stüdyosu mu kurcaksınız? 
  • Tasarladığınız ürünün, müşteriler üzerindeki beğenme oranı araştırılır. Satışa uygun olup olmadığını bakılmalıdır. Rakiplerinizin çok satan modellerini de araştırmanız işinize yarayacaktır.
  • Doğru marka ismi oluşturulmalıdır. Müşterileriniz henüz çantalarınızın kalitesini tanımadan önce marka isminiz sayesinde sizinle tanışacaktır. Bu yüzden isminizi sizi iyi tanıtacak şekilde seçmelisiniz. 
  • En yakın vergi dairesinden şirket açılışı yapılmalıdır. Şirketinizin türünü belirleyerek işe başlamalısınız. Şahıs şirketi mi kuracaksınız yoksa limited şirketi mi kuracaksınız? 
  • Ürün için mali sorumluluk sigortası yapılır. 
  • Ürün için toptan bütün malzemeler temin edilerek üretime başlanır. Artık üretimlerinizi doğru reklam ve pazarlama ile müşterilerinize ulaştırabilirsiniz. 

Öncelikle bir internet mağazası açmamız gerekmektedir. Seçtiğiniz alışveriş sitesinin formunu doldurmanız gereklidir. Firma isminiz ve kendinizi tanıtmanız istenir. Mağazayı açtıktan sonra yapılandırma işlemleri tamamlanmalıdır. Örnek verecek olursak; mağazanın rengi, logosu gibi konularda karar verilmelidir. Çanta satışı için sitenin sağ üst kısmında bulunan satış yap sekmesine tıklanır. Ürünü sekmeye eklemeli ve bilgi vermelisiniz. Sonrası sadece satışa başlamak bu kadar kolay.

2020’lerin modası olan günlük kullanıma oldukça uygun bez çantaların kalitesini kumaş türleri belirlemektedir. Kumaşın inceliği çantanın kalitesini ve doğal olarak gramajını etkilemektedir. Bez çantalarda genelde 2 kalite kumaş türü kullanılır. Bunlar, 42 tel ve 46 teldir.

Yazar

Metodoloji

İşletmeleri desteklemek için hangi adımları atıyoruz?

  • Kimler var?
    Deneyimli yazarlardan oluşan bir ekibimiz var:
    Uzman yazarlardan oluşan ekibimiz, tecrübelerini paylaşmak ve her büyüklükteki işletmeye yardımcı olmak için burada.
  • Neden yapıyoruz?
    Katma değerli içerik sunuyoruz:
    Bir şirket ismi bulma aracından daha fazlasını sunmaya çalışıyoruz. Uzman ekibimiz, yeni işinizi kurmanıza yardımcı olacak destek kılavuzları, haberler, bloglar ve videolar oluşturma konusunda tutkulu ve yeteneklidir.
  • Nasıl yapıyoruz?
    Doğru bilgilerle:
    Editör ekibimiz her bilginin doğru olmasını sağlar ve yararlı, güncel istatistikler ile öneriler sunmak için en son sektör bilgilerini kullanır. Editör ekibimiz, metin yazarken asla işin kolayına kaçmaz ve zor işi yapay zeka araçlarına bırakmaz.
Yayın ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.
We use cookies to offer you our service. By using this site, you agree to our: çerez politikasını incele