Creatieve Bedrijfsnaam Generator & Ideeën

Staat u op het punt om een creatief bedrijf te starten? De Creatieve Bedrijfsnaam Generator voorziet u snel van inspirerende naam ideeën.

1. Bepaal uw creatieve bedrijfsnaam trefwoorden

Kies een aantal sleutelwoorden waarmee u duidelijk maakt wat uw creatieve bedrijf doet en waarmee het zich onderscheidt.

2. Ontvang creatieve bedrijfsnaam ideeën

U ontvangt direct honderden ideeën voor uw creatieve bedrijfsnaam. Met de praktische filters maakt u het kiezen makkelijker.

3. Kies uw creatieve bedrijfsnaam

Doe marktonderzoek en kies de creatieve bedrijfsnaam die het beste aanvoelt. Check ook meteen of de domeinnaam nog vrij is.

Wanneer u gaat starten met een eigen bedrijf is een originele naam belangrijk. Het verzinnen van een creatieve naam is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Waarschijnlijk heeft u al een paar namen in gedachten, maar twijfelt u nog of deze wel goed genoeg zijn voor een echt bedrijf.

Een bedrijf in de creatieve sector heeft een creatieve naam nodig. De naam moet aanslaan en de indruk geven dat u weet wat u doet. Zeker als u lessen of cursussen gaat geven wilt u een goede eerste indruk maken op de klant.

Zo gebruikt u de Creatieve Bedrijfsnaam Generator

Deze tool is gemaakt om u van duizenden originele namen te voorzien. U heeft alleen een idee nodig om gebruik te maken van de generator. Voer het idee in en druk op de knop om duizenden unieke creatieve bedrijfsnamen te genereren.

20 creatieve bedrijfsnaam ideeën

Om u een idee te geven van wat onze Creatieve Bedrijfsnaam Generator allemaal kan verzinnen laten wij u een lijst zien van 20 creatieve namen voor uw bedrijf.

  • Creatief met Klei
  • Quality Hands
  • Care Kunst
  • World of Hands
  • Kunstig Fresh
  • Woodooze
  • Creatieve Handen
  • Creativ Virtual
  • Houthut
  • Schelparo
  • Etaleer Meer
  • Born Artsy
  • Creatiefque
  • Art Assist
  • Canvas
  • Pasteller
  • Bold Canvas
  • Frame Schets
  • Artistry
  • Abstract Angels

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod om u een idee te geven wat de Creatieve Bedrijfsnaam Generator kan produceren. Probeer het zelf uit met uw eigen ideeën. Voer een sleutelwoord in en ontwikkel duizenden unieke creatieve namen voor uw bedrijf.

1.  Voer tot 7 trefwoorden in

Zoals u bovenaan deze pagina kunt zien, kunt u meerdere trefwoorden invoeren in de Creatieve Bedrijfsnaam Generator. U kunt al beginnen met één trefwoord om te zien wat de generator kan produceren.

Als u meerdere trefwoorden in gedachten heeft voor uw nieuwe bedrijfsnaam, kunt u deze ook tegelijk invoeren. U kunt meerdere termen invullen door deze te scheiden met een komma en een spatie. Zo weet de generator dat hij onderscheid moet maken tussen de verschillende trefwoorden.

2. Laat de machine duizenden namen voor u verzinnen

Scroll door de lijsten met creatieve bedrijfsnamen nadat u op de blauwe knop heeft gedrukt. De machine blijft continu aan het werk zolang u op de website blijft.

In eerste instantie ontwikkelt de Creatieve Bedrijfsnaam Generator drie pagina’s met tientallen namen voor uw opgegeven zoekwoorden. Bent u op de derde pagina aangekomen? Dan worden er drie nieuwe pagina’s ontwikkeld met uw trefwoorden.

Zo kunt u eindeloos door originele namen zoeken naar een unieke en creatieve naam voor uw bedrijf.

3. Kies een type industrie

Als uw branche staat vermeld onder het kopje ‘industrie’ kunt u hierop sorteren. Zo krijgt u meer relevante creatieve bedrijfsnamen te zien om uit te kiezen.

4. Geef het aantal tekens en woorden op

De generator staat standaard ingesteld om u één of twee woorden als bedrijfsnaam te tonen. U kunt ervoor kiezen om alleen bedrijfsnamen met twee woorden te laten zien door de ander uit te vinken.

Ook het maximaal aantal tekens kunt u verkleinen. Dit is erg handig als u een korte naam zoekt voor uw nieuwe creatieve bedrijf.

5. Sla uw favoriete creatieve namen op

Door de ingebouwde bewaarfunctie kunt u uw favoriete creatieve namen opslaan. Vindt u twee bijzondere namen? Sla deze dan op door gebruik te maken van het sterretje aan de rechterzijde van de bedrijfsnaam.

U kunt nu een lijst maken met uw favoriete namen. Deze lijst kunt u te allen tijde inzien onder de knop met de tekst ‘opgeslagen ideeën’.

Als laatste heeft u nog de mogelijkheid om woorden te zoeken die op elkaar rijmen. Selecteer rijmend in de filterlijst om alleen bedrijfsnamen te tonen die rijmen.

6. Verstuur uw definitieve lijst naar uw e-mailadres

Als uw lijst definitief is kunt u de lijst versturen naar uw e-mailadres. Zo weet u zeker dat de lijst met creatieve namen niet verloren gaat. Probeer uw lijst overzichtelijk te houden. Wanneer u een lijst maakt met honderd namen, wordt het kiezen van de beste naam nog steeds erg lastig.

7. Controleer gratis de domein beschikbaarheid

Om het u nog makkelijker te maken heeft de Creatieve Bedrijfsnaam Generator een ingebouwde tool om te zien of de domeinnaam nog beschikbaar is. Klik op het plusje aan de linkerzijde van uw favoriete bedrijfsnaam en er wordt een lijst met verschillende extensies voor uw bedrijfsnaam geopend. Is de .nl of .com variant van uw favoriete bedrijfsnaam nog beschikbaar? Claim deze dan direct zodat een concurrent u niet voor is.

Waar moet u aan denken bij het kiezen van een creatieve bedrijfsnaam?

Er zijn veel aspecten die een creatieve bedrijfsnaam een goede bedrijfsnaam maken. U wilt natuurlijk professionaliteit uitstralen met uw bedrijfsnaam. Tegelijkertijd gaat het wel om een creatieve bedrijfsnaam, dus mag het ook een beetje speels zijn.

Leer van uw directe concurrentie

Houd uw concurrentie in de gaten en doe inspiratie op dankzij hun namen. U kunt natuurlijk niet dezelfde naam gaan gebruiken, maar u kunt wel een idee krijgen welke kant u op moet met het verzinnen van een creatieve bedrijfsnaam.

Let goed op dat uw gekozen naam niet lijkt op die van een ander bedrijf. Bedrijfsnamen die lijken op een bestaande bedrijfsnaam worden niet goedgekeurd tijdens een aanvraag bij de KVK.

Vertaal uw namen

Het vertalen van uw gekozen creatieve bedrijfsnamen naar het Engels, Italiaans of Latijn kan interessante resultaten opleveren. Probeer het eens met een aantal van de namen die u verzonnen heeft. Veel bedrijven worden geregistreerd met een buitenlands klinkende naam.

Een merknaam gebruiken

U kunt een merk, logo en tekst registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. U kunt uw merknaam ook gebruiken in uw bedrijfsnaam. Dit moet natuurlijk wel passen bij uw bedrijfsvoering zodat klanten niet op het verkeerde been worden gezet.

Makkelijk te lezen

Zorg ervoor dat uw naam te allen tijde makkelijk te lezen is. Zeker als u een bedrijfspand heeft waar de naam op de gevel staat, wilt u dat potentiële klanten uw naam snel kunnen herkennen.

Kies een naam die blijft hangen en zorg dat hij gemakkelijk te spellen is. Een naam met bewuste spelfouten kan voor verwarring zorgen wanneer klanten uw bedrijf willen zoeken op het internet.

Vraag om feedback

De feedback periode is een belangrijk moment in uw zoektocht naar de meest creatieve naam voor uw bedrijf. Vergeet niet om uw potentiële naam te delen met anderen voordat u deze registreert.

Vraag vrienden of familie om uw lijst met creatieve namen door te nemen. U kunt met elkaar bespreken waarom een naam wel of juist niet past bij uw bedrijfsplan.

Een persoonlijke naam gebruiken

Wilt u een bedrijfsnaam waarin uw eigen naam verwerkt is? Dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat veel van deze namen al in gebruik zijn. Zeker in het verleden zijn veel simpele namen met een persoonlijke naam al in gebruik genomen. 

Door de jaren heen zijn de meeste bedrijven blijven bestaan en staat de bedrijfsnaam nog steeds geregistreerd in het handelsregister.

Spreek een naam hardop uit

Vergis u niet in het verschil tussen schrift en spraak. Een naam klinkt vaak anders dan u in gedachten had toen u hem voor het eerst las. Spreek de naam een aantal keer hardop uit om zeker te weten dat u tevreden bent met de naam.

Laat ook een ander de naam uitspreken. U hoort nu hoe uw creatieve bedrijfsnaam klinkt uit de mond van een ander. Een klant zal de naam dus ook zo uitspreken. De telefoon moet natuurlijk ook opgenomen worden met de bedrijfsnaam.

Een algemene naam

Uw naam mag niet te algemeen zijn. U kunt uw bedrijf niet enkel ‘Pottenbakkerij’ noemen. Dit is een vak en wordt niet geaccepteerd bij een bedrijfsaanvraag bij de Kamer van Koophandel.

U moet op zoek naar een originele bedrijfsnaam. Aangezien u een creatief bedrijf opricht, moet het verzinnen van een creatieve bedrijfsnaam vast en zeker goedkomen.

Hoe weet ik of een creatieve bedrijfsnaam nog beschikbaar is?

U kunt het beste op onderzoek uitgaan om er direct achter te komen of uw creatieve bedrijfsnaam nog beschikbaar is. Er kan geen bedrijf worden geregistreerd waarvan de naam al bestaat. Controleer op het internet of er iemand een soortgelijke bedrijfsnaam of handelsnaam gebruikt.

Na dit onderzoek gaat u naar het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Hier kunt u zoeken op naam. U hoeft niet alle velden in te vullen op de website, alleen de naam is voldoende. Mocht de naam al bestaan, dan ziet u deze onderaan de pagina verschijnen.

Bestaat uw gekozen naam al? Gebruik dan de Creatieve Bedrijfsnaam Generator bovenaan deze pagina om duizenden unieke namen te ontwikkelen voor uw nieuwe bedrijf.

Vermijd deze fouten bij het bedenken van een bedrijfsnaam

Gelukkig zijn er al een hele hoop fouten gemaakt door anderen die op zoek waren naar een unieke creatieve bedrijfsnaam. Wij kunnen van deze fouten leren. Hieronder een lijst met punten die u beter kunt vermijden bij het verzinnen van een naam.

Met opzet verkeerd gespeld

U spelt met opzet een naam verkeerd, omdat het er leuk uitziet. Dit kunt u echter beter niet doen. Een verkeerd gespelde naam kan voor ongemakken zorgen op een later moment.

Bij het invullen van uw nieuwe bedrijfsnaam komt u er al achter dat dit niet vanzelf gaat. Het kost meer moeite om een verkeerd gespelde naam in te vullen.

Ook op het internet is het lastiger om gevonden te worden. Niet iedereen gaat er direct van uit dat een bedrijfsnaam verkeerd gespeld is. U staat dus gelijk een stap achter als u de keuze maakt een verkeerd gespelde naam te registreren.

Alleen initialen als bedrijfsnaam

Een bedrijfsnaam mag geregistreerd worden met alleen initialen. Ook een afkorting is dus mogelijk om te registreren. Toch is dit niet aan te bevelen. Initialen zijn een saaie en makkelijke oplossing, klanten onthouden een bedrijfsnaam minder snel wanneer deze is opgebouwd uit initialen.

Aangezien u een creatieve bedrijfsnaam zoekt, moet u ook in deze richting blijven denken. Komt u er echt niet uit? Gebruik dan de Creatieve Bedrijfsnaam Generator bovenaan deze pagina. Zo ontwikkelt u binnen een aantal seconden duizenden gratis creatieve namen voor uw bedrijf.

Uzelf niet herkennen in de klant

De grootste fout die u kunt maken is om uw klanten niet op voorhand te identificeren. Vraag uzelf af wat voor persoon er bij uw bedrijf naar binnen stapt.

  • In welk opzicht is de klant creatief?
  • Vraagt de klant creativiteit van mij?
  • Wat heeft de klant over voor mijn diensten?
  • Wat kan ik doen om nieuwe klanten te benaderen?

Met al deze vragen in uw achterhoofd ontwikkelt u een betere bedrijfsnaam. Zet uzelf in de schoenen van uw nieuwe klanten. Doe dit elke keer als u denkt een goede naam te hebben gevonden. Vraag uzelf af of deze naam de klant zal aanspreken.

Veelgestelde vragen

Maak gebruik van de Creatieve Bedrijfsnaam Generator om gratis duizenden namen te ontwikkelen voor uw creatieve bedrijf. Maak een keuze en sla deze op om de ultieme lijst met namen te bemachtigen.

Een goede naam voor uw bedrijf mag niet te lang of te kort zijn. Hij bestaat niet uit initialen en zegt duidelijk iets over hetgeen dat u levert.

Een bedrijfsnaam past bij u als u er tevreden over bent. U heeft een originele naam gekozen die uw bedrijf in het kort beschrijft of de emotie of persoonlijkheid van een klant aanspreekt.

Auteur

Methode

Wat doen we om bedrijven te ondersteunen?

  • Wie?
    We hebben een team van ervaren schrijvers:
    Ons team van specialisten is aangetrokken om hun kennis en expertise te delen en grote en kleine bedrijven op weg te helpen.
  • Waarom?
    We bieden waardevolle content:
    We bieden meer dan een tool voor het genereren van bedrijfsnamen. Ons team van experts heeft de passie en expertise om tevens ondersteunende handleidingen, nieuwsberichten, blogs en video’s te maken die u helpen bij het opzetten van uw nieuwe bedrijf.
  • Hoe?
    Met nauwkeurige informatie:
    Ons redactieteam controleert of alle informatie klopt en gebruikt toonaangevende data om relevante inzichten, actuele statistieken en op feiten gebaseerde aanbevelingen in de content op te nemen. Ons interne redactieteam bezuinigt nooit op de kwaliteit van het schrijfwerk en vertrouwt niet op AI-tools om het zware werk te doen.
Lees meer over onze redactionele richtlijnen.
We use cookies to offer you our service. By using this site, you agree to our: Bekijk het cookie beleid