Butikksfirmanavngenerator guide og ideer

Vår butikksfirmanavngenerator passer ypperlig for deg som trenger et unikt navn. Les vår guide og ideer nedenfor og kom i gang!

1. Velg nøkkelord til butikkfirmanavn

Gode nøkkelord gir gode navneideer. Skriv inn passende nøkkelord til ditt butikkfirma i navnegeneratoren

2. Få opp butikkfirmanavn

Let gjennom navneideer generert til deg og butikkfirmaet ditt. De blir generert med AI og du kan bruke filtre for å spesifisere søket

3. Velg butikkfirmanavn

Vurder de ulike navnene mot businesideen din, og velg det som passer best til deg

Her på denne siden skal vi fortelle deg alt du behøver å vite om vår butikkfirma navnegenerator. Vi har skapt dette enkle og simple verktøyet som vil hjelpe deg å skape og også å finne det perfekte navnet til din butikk og din bedrift.

For å skape denne generatoren har vi enkelt og greit benyttet oss av den aller seneste teknologien på markedet. Det er dette som sørger for at du vil få opp unike butikknavn til firmaet ditt som også er relevante. Generatoren benytter seg av kunstig intelligens for å skape navn som en kunde vil huske, og samtidig øyeblikkelig sjekke om domenenavnet også er ledig.

Det beste av alt er at denne generatoren er helt gratis å bruke og vil kunne skape ubegrensede ideer til deg og din bedrift. Denne butikksfirma navnegeneratoren er en del av vår enorme samling med nisje-spesifikke bedriftsnavngeneratorer.

Hvordan gi navn til din butikk

Så hvordan skal du egentlig bestemme deg for et navn til butikken din? Vi vet alle hvor viktig et førsteinntrykk er, og dette gjelder på samme måte for bedrifter og butikker som det gjør for mennesker. Du vil få kun den ene sjansen til å fange oppmerksomheten til potensielle kunder, og det er nettopp derfor det er utrolig viktig å bruke god tid på å finne det perfekte navnet for deg og bedriften din.

Du må huske på at noe av det første en person og potensiell kunde vil se om bedriften din, vil være navnet. Uansett om det er gjennom en logo, ved å høre om butikken fra andre eller når de ser butikken din med skiltet sitt selv. På grunn av dette er det også utrolig viktig å finne et navn som er minneverdig og som er fengende, et navn som kunder vil legge merke til og vil huske uten problemer.

Hvordan bruke butikksfirma navnegeneratoren?

Vi har skapt butikksfirma navnegeneratoren slik at absolutt alle kan bruke den. Derfor er den utrolig enkel å ta i bruk, og det er bare noen få enkle steg du behøver å følge for å komme i gang med å bruke den.

  1. Første steget er å skrive inn dine utvalgte nøkkelord i søkefeltet. Disse må du huske å separere med et komma for at generatoren skal klare å lese de som ulike ord. Klikk så videre.
  2. Neste steg er å filtrere resultatene etter ønske. Du kan filtrere etter industri/bransje, velge om det skal rime og også velge hvor langt navnet skal være.
  3. Lagre dine favoritter, og sjekk også om domenenavn er ledig.

Så fort du har gått gjennom disse stegene, vil generatoren øyeblikkelig gi deg en omstendig liste med ideer som du kan hente inspirasjon fra eller velge å bruke som de er. Generatoren lar deg også sjekke om domenenavnet er ledig, og du kan lagre dine favoritter til senere. Dette er med andre ord det perfekte verktøyet for deg som er ute etter en måte å finne og å velge et navn til din butikk på.

8 ting å huske på når du velger navn til din butikk

Det er mye du skal tenke på når du skal starte en butikk, ikke bare skal du starte en helt ny bedrift, du skal også finne et passende navn som både du og kundene dine liker. Derfor har vi samlet sammen våre beste ti tips som vil hjelpe deg å skape og å velge det perfekte navnet for din butikk som bedrift. Vi ønsker å guide deg gjennom din brainstorming prosess, så du kan komme opp med de mest fengende butikknavnene.

1. Se etter inspirasjon overalt

Det er fort gjort å sette seg fast et sted når du skal søke etter inspirasjon til din nye butikk. Sannheten er at du ikke behøver å kun se etter inspirasjon fra det samme markedet og den samme bransjen du befinner deg i, du kan se etter inspirasjon overalt.

Her kan du bare velge ut en nisje eller et marked som er helt ulik din egen. Hvis vi ser på make-up industrien, vil du se at det ofte blir brukt ord som «forfriskende», «glød», «ungdommelig» og «klassisk». Så kan du analysere disse ordene du ser bli brukt igjen og igjen, for å vurdere om noen av ordene kan brukes også i bransjen du er i. Kanskje de til og med kan brukes direkte til ditt butikknavn.

Forfriskende kan brukes om for eksempel interiør og følelsen du får av å gå inn i et rom som er innredet etter beskrivelsen «forfriskende». Eller «klassisk» kan også brukes innen moteindustrien, for å beskrive klassiske mønster og klassiske antrekk som aldri går av moten.

Dette viser virkelig at du kan se etter inspirasjon fra en hvilken som helst bransje.

2. Analyser konkurrentene dine

I tillegg til å se etter inspirasjon rundt deg, er det også viktig å være klar over konkurrentene dine og hva de gjør i den samme bransjen som deg. Det er viktig å kjenne markedet du befinner deg i, og lære det du kan om butikker som ligner mye på din egen.

En god måte å starte på her, er ved å lage en liste med butikknavn som du allerede kjenner, butikker som minner om din. Om du skriver ned 5, 10 eller 20 spiller ingen rolle. Her er målet å få ned noen butikknavn på listen som vil være dine direkte konkurrenter.

Dermed kan du fortsette analysen ved å se direkte på trender og ord som gjerne gjentar seg hos mange lignende butikker. Se også på om butikkene du har listet opp har en tendens til å bruke lignende navn, eller om det er noen som skiller seg ut. Er navnene omtrent like lange? Rimer noen av de?

3. Lær alt om ulike typer navn

Dette er et tema vi kunne ha skrevet langt og lenge om, men vi har forsøkt å gjøre det så kort og oppsummert som mulig. Her forteller vi deg det du behøver å vite om de fire hovedtypene med navn:

Beskrivende/bokstavelige navn: I denne navnegruppen finne du beskrivende navn som forteller deg akkurat hva merket eller butikken gjør, kan tilby eller hva slags funksjon den har. Innen denne kategorien finner du også butikknavn som inkluderer initialer, grunnleggerens navn, geografiske navn eller akronymer. Eksempler på dette er AliExpress eller Havaristen.

Eksperimentelle navn: Denne gruppen med navn vil gjerne beskrive mer av opplevelsen du har å se frem til ved å handle i butikken, eller en følelse du får av å handle der. Navnene her er gjerne valgt for å virkelig vise kunder hva de sitter igjen med når de handler. Brun & Blid og BliVakker er to gode eksempler på dette, da det beskriver hva kunden vil få eller oppnå av å dra til deres bedrift eller butikk.

Oppfunnede navn: I denne gruppen med navn finner du navn som rett og slett er helt funnet opp og som ikke har hatt noen tidligere betydning. Du kan derimot også finne ord som kommer fra andre språk enn originalspråket i denne kategorien. Eksempler på dette kan være Jysk eller IKEA som ikke er navn på noe annet før de ble til bedrifter.

Metaforiske navn: I gruppen med metaforiske navn vil du finne navn som i stedet for å representere butikken bokstavelig, er mer metaforisk. Denne navnegruppen representerer også hva butikken står for fremfor hva de gjør eller kan tilby. Facebook og Instagram er begge to gode eksempler på denne gruppen med navn.

4. Tenk lenger enn beskrivende navn

Etter å ha lært litt om hva slags ulike typer navn som finnes der ute og hva som kan brukes kan vi gå videre til vårt neste tips. Det er ikke noe tvil om at det er beskrivende navn som er den enkleste navnegruppen å ta i bruk, og også de enkleste å finne på. Det er også verdt å nevne at det er absolutt ikke noe galt med dem da de kan hjelpe butikken din å skille seg ut av mengden.

Vår anbefaling er derimot å bevege deg bort fra de enkleste løsningene innen beskrivende navn når du skal finne et navn til din bedrift. Dersom ønsket ditt er å skli rett inn, vil et beskrivende navn være det perfekte valget. Men er det virkelig det å skli inn som er målet når du skal start en ny butikk? Det er det siste du vil, iallefall når du skal starte en bedrift i en bransje med mye konkurranse.

Så i stedet for å gå for den enkle løsningen, og ende opp med å bli borte i mengden, bør du heller fokusere på å finne unike ord og fraser, eller metaforer som kan brukes for å virkelig representere din butikk. Her må du spørre deg selv om hvilke nøkkelord du kan bruke for å virkelig skille deg ut fra konkurrentene dine.

5. Ha en brainstorming-sesjon

Nå som du allerede sitter med en god del informasjon som kan komme deg til nytte, kan du sette i gang en brainstorming-prosess. Her gjelder det å begynne å virkelig tenke på hvilke ord du kan bruke som vil passe inn i butikkens navn og ideer. Målet med en brainstorming-sesjon vil være å skape en liste med ord og navn. Dette skal være ord og navn som du tenker på når du begynne å tenke over hva du ønsker at butikken og bedriften din skal representere og stå for i forhold til dine fremtidige kunder.

Ordene du kommer i tanke om her kan være inspirert av selve bransjen du befinner deg i, det kan være ord som inspirerer deg fra andre bransjer eller det kan være en følelse eller opplevelse du ønsker kundene dine skal ha. Dersom du føler at du sitter litt fast med hvilke ord du skal bruke, kan du prøve deg på vår butikksfirma navnegenerator. Generatoren vil skape en lang liste med unike butikknavn og ideer som du kan benytte deg av.

6. Analyser alle dine ideer

Det neste steget etter å ha hatt en vellykket brainstorming-sesjon, er å begynne å analysere de en etter en. Her kan du sakte men sikkert gå gjennom en elimineringsprosess hvor du kan begynne å fjerne ideer og navn som kan være vanskelig å huske, vanskelig å stave eller vanskelig å uttale. Du kan også fjerne navn som ikke lenger er like fengende etter å ha sett de flere ganger.

Navnene du bør beholde på listen din skal være de som høres bra ut både når de skal sies høyt og når de skal leses, navn som ser bra ut på skilt og logoer og navn som er enkle å huske. Et navn på en butikk skal kunne kommunisere frem dine verdier og butikkens mål til målgruppen din.

Du kan spørre deg selv enkle spørsmål som:

  • Unngår navnet overbrukte ord og klisjeer?
  • Er navnet enkelt å lese og si høyt?
  • Er navnet enkelt å huske?
  • Skiller navnet seg ut fra konkurrenter?
  • Forteller navnet noe om bedriften?

7. Få noen tilbakemeldinger

Det du sitter igjen med etter å ha hatt en runde med brainstorming etterfulgt av en analyseringsrunde, er en langt kortere liste med mellom tre og seks navneforslag. Når du har kommet ned i dette antallet, er det på tide å få hjelp fra menneskene rundt deg og gjerne også fra potensielle kunder. Dermed vil du kunne begynne å ta til deg tilbakemeldinger på navneforslagene, kanskje til og med fra andre i den samme bransjen.

Du bør unngå å få tilbakemeldinger fra venner og familie dersom de ikke klarer å gi konstruktiv kritikk. Mange som spør familie og venner vil nemlig oppleve at de får beskjed om at alle forslagene er like gode. Det er ikke hjelpsomt på dette tidspunktet. Her bør du med andre ord oppsøke målgruppen din, potensielle kunder og andre for råd og tilbakemeldinger om navneforslagene du har kommet opp med.

Spør ulike spørsmål som dette:

  • Hvordan ville du stavet navnet?
  • Hva tenker du på når du først hører navnet?
  • Er dette et navn du vil huske om en uke?

Etter å ha fått nok tilbakemeldinger kan du fortsette å analysere navneforslagene du sitter igjen med. Kanskje du vil endre mening om et av forslagene dersom det ikke føles relevant lenger. Eller kanskje du har klart å eliminere et par forslag til fordi de ikke er like enkle å huske som du i utgangspunktet trodde.

8. Sjekk om navnet er tilgjengelig

Nå sitter du forhåpentligvis igjen med en enda kortere liste med butikksfirmanavn. Kanskje sitter du igjen med bare to eller tre. Da er du akkurat der du bør være i prosessen. Nå kan du nemlig begynne å undersøke om disse navnene i det hele tatt er i bruk allerede og dermed om de er tilgjengelig som domenenavn og som navn på din bedrift.

Dette kan du gjøre ved å starte med å gjøre et raskt bedriftsnavnsøk på nett for å se om ideen din er tilgjengelig innenfor landet eller regionen din. Når du gjør dette, er det en god ide å samtidig sjekke om navnet er tilgjengelig som varemerke. Det er viktig å sørge for at du kan bruke navnene du har valg på en lovlig måte, noe som vil spare deg for mye problemer og trøbbel i fremtiden.

Samtidig bør du sjekke om navneforslagene dine er tilgjengelig som domenenavn, noe som vil være viktig om du ønsker å ha butikk eller nettside tilgjengelig med samme navn. Vår generator vil vise deg akkurat hvilke navn som har tilgjengelig domenenavn også.

20 butikksfirmanavn ideer

På denne siden skal vi hjelpe deg å skape det perfekte navnet til din butikk. Her vil vi starte med bare noen få eksempler på fengende navn som du kan hente inspirasjon fra. Dette vil være en god måte å starte din egen brainstorming prosess på og kanskje kick-starte noen gode ideer.

Vårt forslag er fortsatt at du benytter deg av vår butikksfirma navngenerator som du finner øverst på denne siden, den vil kunne få litt fortgang i prosessen slik at du raskere og mer effektiv finner navnet som passer for deg. Vi ønsker selvsagt å dele alle våre beste tips og triks som du kan benytte deg av, med et mål om å skape det beste firmanavnet til din butikk.

For å hjelpe deg i gang har vi samlet sammen 20 fengende ideer som kan brukes til ulike butikker.

  1. Mer til overs
  2. God pris
  3. Lavpris kjeden
  4. Studio Sverre
  5. Shop Smart
  6. eHandel
  7. Shopperen
  8. En krone her
  9. Autentisk handel
  10. Blomstermarked
  11. Øko-farm
  12. Smart Handel
  13. Fult Skap
  14. Rose Handel
  15. Frodig Hage
  16. Mat på bordet
  17. ØkoSkap
  18. Handel med et smil
  19. Hver krone tells
  20. NorgesButikk

Vanlige spørsmål («FAQ»)

Det er mange ting som skal være på plass for å skape et navn som er vellykket. Vi har listet opp en rekke steg du kan følge på denne siden for å komme frem til det perfekte navnet for deg og din bedrift. Her kan du selvsagt også ta i bruk butikksfirma navnegeneratoren vår som du finner øverst på denne siden. Den vil hjelpe deg å skape utallige ideer til din bedrift.

Dette er nesten det beste med det! Generatoren vår er helt gratis, noe som betyr at du kan bruke den akkurat så mange ganger du ønsker for å få frem de resultatene du ønsker. Du kan bruke akkurat så mye tid du ønsker for å undersøke ulike ideer til din butikk, eller prøve deg frem ved hjelp av ulike stikkord. Vi oppfordrer deg til å bruke generatoren grundig så du kan virkelig undersøke hva du kan få ut av den når du skal finne et navn til din bedrift.

Når du benytter deg av vår butikksfirma navnegenerator, vil den fortelle deg om de ulike navneforslagene som har kommet opp også har tilgjengelige domenenavn. For å sjekke dette behøver du bare å klikke på «+»-tegnet som er synlig ved siden av hvert forslag. Dette vil øyeblikkelige vise deg om det tilhørende domenenavnet er tilgjengelig.

Dersom du er en bedriftseier eller butikkeier, er det viktig å ha et bra navn som hører til. Her kan du starte ved å analysere lignende butikker i den samme bransjen og hente litt inspirasjon før du fortsetter med en god brainstorming-sesjon som sørger for at du virkelig skiller deg ut i mengden.

Forfatter

Metode

Hva gjør vi for å støtte virksomheter?

  • Hvem?
    Vi har et team med erfarne innholdsforfattere:
    Vi tilbyr mer enn bare en navnegenerator for bedriftsnavn. Vårt team av eksperter har lidenskapen og ekspertisen til å skrive veiledninger, nyheter, blogginnlegg og videoer for å hjelpe deg med å få din nye virksomhet i gang.
  • Hvorfor?
    Vi tilbyr verdifullt innhold:
    Vi tilbyr mer enn bare en navnegenerator for bedrift- og virksomhetsnavn. Vårt team av eksperter har lidenskapen og ekspertisen til å skrive veiledninger, nyheter, blogginnlegg og videoer for å hjelpe deg med å starte din nye virksomhet.
  • Hvordan?
    Med nøyaktig informasjon:
    Redaksjonen vår faktasjekker all informasjon og bruker bransjeledende innsikt for å inkludere relevant og oppdatert statistikk og anbefalinger. Vår redaksjon tar aldri snarveier når de skriver tekster, og de bruker ikke AI-verktøy til å gjøre det krevende arbeidet.
Les mer om de redaksjonelle retningslinjene våre.
We use cookies to offer you our service. By using this site, you agree to our: Se retningslinjer for informasjonskapsler