Generator til Domænenavne

Det helt rigtige domæne er lige om hjørnet med vores domænenavnegenerator. AI-generer sidevis af forslag og tjek, om domænet er ledigt.

1. Vælg Dine Domænenavne-Søgeord

Fodr AI-generatoren med relevante søgeord.

2. Få Domænenavne-Idéer

Få domænenavne-idéer i hobetal via vores generator. Gør dem bedre med smarte filtre til blandt andet længde og stil.

3. Vælg Domænenavne

Gem dine yndlingsnavne og undersøg, hvorvidt domænerne er ledige. Du er nu klar til at vælge dit domænenavn!

Sådan benytter du vores generator til at finde et domænenavn

Opgaver er der rigeligt af, når man som virksomhed nærmer sig opstarten. Mange arbejdsopgaver kan være tidskrævende, og det er nemt at overse en ting eller to. Virksomhedsnavnet kan være længe undervejs, og det kan komme bag på nogen, at det kræver så meget at finde det helt perfekte navn. Men det er ikke kun virksomhedsnavnet, der skal tages stilling til, for et domænenavn har også stor betydning for virksomheden i forhold til hjemmeside.

Selvom alt andet er ved at være på plads, kan disse to opgaver godt være det sidste, der mangler. Her er det vigtigt at indtænke flere parametre, når eksempelvis hjemmesidens navn skal skabes. Et domænenavn kan både indeholde virksomhedens navn, være en forkortelse af dette eller indeholde keywords eksempelvis. Det er dog ikke lige meget, hvad man vælger her, da markedsføringen også spiller ind i forhold til domænet.

Hvordan du finder det rette domænenavn, skal vi nok hjælpe dig med i denne guide. Vi kommer nemlig ind på, hvordan du kan benytte vores smarte generator til domænenavne, og hvad du bør have med dig i overvejelserne, når du skal finde det rette domænenavn til din kommende virksomhed. 

Hvad er et domænenavn?

Et domænenavn er en direkte adresse til din hjemmeside. Det er altså den adresse som folk skal skrive ind i søgefeltet på internettet, når de skal finde dig. Domænet er dog ikke det samme som din URL. En hjemmeside er typisk nødvendig for langt de fleste virksomheder nu til dags.

20 idéer til et relevant domænenavn

Der findes mange spændende muligheder for domænenavne, men vi har dog alligevel hjulpet dig lidt på vej. Du kan eventuelt bruge disse som inspiration:

  1. Bizneriet
  2. Trolderier
  3. Madcompa
  4. NemMan
  5. Frostpind
  6. Sovesnegl
  7. Kunstartsy
  8. Simplecia
  9. Noerderiet
  10. Danconsulta
  11. Sprititpagan
  12. Oldtidnutid
  13. Malesofaen
  14. Cyberprofferne
  15. Festfun
  16. Danskfestivas
  17. Interiormenneske
  18. Gladmadnu
  19. Bukseexpert
  20. Damernesbutik

De bedste domænenavne på markedet

Det kan godt betale sig at tjekke, hvad andre virksomheder har kaldt deres domæne på nettet. Selvom du ikke må kopiere domænenavnene, kan du alligevel godt lade dig inspirere. Nogle af de mest populære domæner online er blandt andet følgende:

  • Google.com
  • Facebook.com
  • Twitter.com
  • Apple.com
  • Youtube.com
  • Amazon.com

Vælg den rette domæneendelse

Domæneendelser er også enormt vigtige, og dette skal du være opmærksom på, når du vælger domænenavn. Domæneendelser er for eksempelvis ’.com’ eller ’.dk’, som kommer efter det navn, du selv har valgt. Det er ikke lige meget, hvad der vælges her, og det vil vi gerne forsøge at forklare nærmere. Som erhvervsdrivende i Danmark med målet om at lave en dansk side, er det selvfølgelig fordelagtigt og relevant at benytte et såkaldt ’.dk’ domæne. Der er dog også en liste af andre domæneendelser, du bør kende til. Disse kan deles op i flere kategorier, som dækker over følgende:

gTLD (generic top-level-domæner)

  • .com
  • .org
  • .info
  • .edu
  • .net
  • .biz
  • .net

TLD’er og de forskellige typer

De generiske TLD’er dækker blandt over ‘.com’ og bruges typisk til kommercielle virksomheder. Derudover er der også landekode-TLD’er, som altså indikerer noget om, hvilket land hjemmesiden er fra. Et ’.dk’ domæne er derfor en landekode-TLD, lige så vel som ’.uk’ og ’.au’. 

Hvilken domæneendelse har relevans for dig?

Det er ikke sikkert, at et ’-dk’ har relevans for dig, hvis din hjemmeside skal henvende sig til det internationale marked. Derfor bør du overveje, om et ’.com’ er mere relevant. Det er desuden også den allermest populære TLD, der findes, og det giver også en form for tryghed for de besøgende. ’.com’ kan på mange måder giver mere troværdighed, så det har også betydning for din virksomhed. 

9 gode tips til at finde et skarpt domænenavn

1. Vælg et enkelt og kort domænenavn

Et domæne navn bør være kort og altså ikke indeholde for mange ord. Da de interesserede ofte aktivt skal skrive din hjemmesideadresse (domænet) ind, er det med at gøre det enkelt og kort. Du kan læne dig op ad en tommelfingerregel, der siger maks. 18 tegn. Du skal tænke over, hvordan domænet både ses, udtales og skrives i forhold til kunderne. Når et domænenavn er for langt, er der endnu større risici for, at interesserede vil taste forkert. 

2. Symboler og tal

Du bør afholde dig helt fra at bruge tal, når du vælger et domænenavn, da det både ser uprofessionelt ud og heller ikke er så appellerende. Forestil dig et domænenavn, der hedder bilexperten123.dk. Det lyder mere som en gammeldags privat e-mailadresse. Hvis selve virksomhedsnavnet har tal i, giver det selvfølgelig mere mening, men ellers bør du holde dig fra tal i domænet. Symboler bør du heller ikke bruge; dog kan en bindestreg i nogle tilfælde være en nødvendighed. Du skal dog huske, at det kan være svært for kunder, der gerne vil besøge din hjemmeside, at huske, at den skal være der. Undgå gerne bindestreg, hvis det er muligt. 

3. Disse bogstaver bør du undgå

I det danske alfabet har vi jo bogstaverne æ, ø, å. Dem bør du helt afholde dig fra at benytte, da det vil forstyrre teknikken. Du skal både tænke over, om dine kunder bliver andre end danskere, og om de taler andet end dansk. Mange tastaturer fås heller ikke med det danske tastatur, så teknikken kan i den grad blive mere kompleks, hvilket i sidste ende kan ende med færre kunder. Hvis du bruger enten æ, ø eller å i dit virksomhedsnavn, så bør du finde domæner med æ-ae, ø-oe eller å-aa

4. Domænenavnet skal være let at huske

Et kortfattet og enkelt domænenavn er bare nemmere at huske, end et som er langt. Husk på, at der kan hurtigt ske tastefejl ved et længere et af slagsen. Kort og nemt er favorabelt for dig selv og dine kunder. Husk ligeledes på, at online markedsføring spiller en kæmpe rolle for virksomheden, derfor er det heller ikke lige meget, hvad dit domæne hedder. 

5. Relation til hjemmesiden

Det er enormt vigtigt, at du vælger et domænenavn, som faktisk har relation til din virksomhed og det navn, du har givet den. Det smarteste er at vælge et domænenavn, som hedder det samme som virksomheden, eller som er en forkortelse. Et beskrivende domænenavn er som eksempelvis rejsesiden.dk. Ved dette domænenavn er der ingen tvivl om, hvad denne hjemmeside handler om. 

6. Kan du bruge domænet i fremtiden?

Du bør også tænke fremadrettet, når du vælger et domænenavn. Her giver det eksempelvis mening at overveje, hvad fremtidsplanerne er for din virksomhed. Måske vil du have internationale kunder eller besøgende på et senere tidspunkt, og så er det, at et ‘.com’ domæne er relevant. Du bør ligeledes tænke over, om du på et tidspunkt skal udvide dit sortiment eller services senere hen, da du derfor også bør vælge et mere bredt og tidløst domænenavn. 

7. Vælg den rette domæneendelse

Selvom vi er kommet ind på valg af domæneendelser, så er det alligevel relevant, at du tænker over dit valg. For eksempel om det skal være et ’.dk’ eller et ’.com’ domæne eller måske ét helt tredje. Brug gerne tid på at lære mere om domæneendelser, før du bestemmer dig. 

8. Brug vores domæne navnegenerator som hjælp

For at finde et relevant domænenavn kan du teste de ord igennem, som du allerede har fundet på selv, eller du kan lade maskinen genere en eller flere nye idéer til dig. 

9. Er domænet ledigt?

Når du har fundet frem til nogle idéer til domænenavne, som du overvejer at benytte, skal du tjekke, om de rent faktisk er ledige. Det er nemlig ikke sikkert, at du kan bruge de domænenavne, du havde i tankerne. Du tjekker ledighed på domæner på nettet, eller du kan bruge vores navnegenerator til domænenavne som hjælp. Med vores generator skal du blot klikke på ’+’ ud fra de navne, som du finder under resultaterne på siden.

Ofte stillede spørgsmål (OSS)

Har du en virksomhed, som eksempelvis er en webshop, er det ret vigtigt, at du kalder dit domæne det samme, hvis det er muligt. Det samme gør sig gældende, hvis du bruger dit eget navn og har en virksomhed, som tilbyder services af en eller anden art. Du skal passe på med, at domænenavnet ikke antyder nok, hvad det er for en virksomhed, du driver.

Du kan finde frem til et godt domænenavn ved at gøre brug af vores gode råd, og du kan eventuelt finde inspiration via vores navnegenerator til domænenavne. Husk at lave et kort og simpelt domænenavn. Tænk over, om domænet lyder godt om 5-10 år, og om det stadig har relevans for din virksomhedsdrift

Der er en lang række fordele ved at bruge vores generator til at udvinde idéer til navne. Først og fremmest sparer du oceaner af tid på selv at skulle finde på ideelle navne til virksomheden, og så er tjenesten også helt gratis. Du kan endvidere benytte dig af de smarte filtre på søgeresultatsiden for at indskrænke navnemulighederne yderligere. Hvad enten du skal til at drive et cateringfirma, skal sælge modetøj på nettet eller er psykolog, så kan du finde navne, som har relation til netop dén branche. En anden fordel er desuden, at du har mulighed for at gemme de navne, du har interesse for, hvis du ønsker at vende tilbage til dem.

Domænenavne kan variere i pris, og der er stor forskel. Når du er klar til at oprette et domæne, kan du med fordel sammenligne priser på nettet. Det allerførste, du skal gøre, efter du har fundet et godt domænenavn, er dog at tjekke, om det er ledigt. Er det ledigt, betaler du således for at ’leje’ dette.

Hvis du oplever, at det, eller de, ønskede domænenavne, du er kommet frem til, ikke er ledige, så kan du faktisk kontakte ejeren eller skrive dig på en venteliste. Mange domæner er i brug allerede, og det kan nemt komme som en overraskelse, at andre allerede benytter dine idéer til navne. Du kan alternativt vælge et andet domænenavn.

I Danmark er der ét sted, hvor DK-domænerne bliver administreret, nemlig ved DK-Hostmaster. Det betyder således, at det altså er DK-Hostmaster, som er inde over, hvem der for eksempel har rettighederne til et bestemt DK-domæne.

Hele formålet med at have et domænenavn er selvfølgelig, så du kan få din hjemmeside op at køre. Uden domænet er der ingen hjemmeside. Derudover skal du også have dig et webhotel. Webhotellet er selveste den serverplads, du skal have for at have en hjemmeside. Et webhotel lejes således ud af diverse hosting-udbydere.

Du kan sagtens overveje at bruge et keyword til dit domænenavn i forhold til søgemaskineoptimering. Hvis du kæmper med idéerne til dit domænenavn, så er et keyword måske værd at overveje for eksempel. Skal du eksempelvis sælge bukser, kan du godt overveje at indføre ordet på en måde i dit domænenavn.

Der findes forskellige udbydere i Danmark, hvor du kan registrere dit domænenavn. Du kan blandt andet overveje følgende:

  • DanDomain
  • One.com
  • Simpy.com

Hvis du ikke er så bekendt med hele domæneverden, så kan det godt betale sig at bruge tid på at lære mere. Det lyder måske som en tidskrævende proces, men det er ikke lige meget, hvad du vælger, og det kan have direkte betydning for din virksomhed. Ved hjælp af de gode råd, vi har beskrevet her, er der dog gode forudsætninger for, at du kommer i mål. Ønsker du at lære mere om domæner, så kan du finde mere information online.

Forfatter

Metodik

Hvilke skridt tager vi for at støtte virksomheder?

  • Hvem?
    Vi har et team bestående af erfarne skribenter:
    Vores team bestående af specialiserede skribenter er her for at dele deres viden og hjælpe virksomheder i alle størrelser med at få en god start.
  • Hvorfor?
    Vi tilbyder værdifuldt content:
    Vi tilbyder mere end bare en navnegenerator til virksomhedsnavne. Vores team bestående af eksperter har passionen og ekspertisen til at skrive supportvejledninger, nyheder, blogindlæg og lave videoer, der hjælper dig med at stable din nye virksomhed på benene.
  • Hvordan?
    Med nøjagtig information:
    Vores redaktion faktatjekker alle oplysninger og benytter sig af brancheførende indsigter for at inkludere relevante og opdaterede statistikker og anbefalinger. Vores interne redaktionsteam springer aldrig over, hvor gærdet er lavest, når de skriver tekster, og de anvender ikke AI-værktøjer til at udføre det hårde arbejde.
Få mere at vide om vores redaktionelle retningslinjer.
We use cookies to offer you our service. By using this site, you agree to our: Se vores cookie politik