Blog İsmi Oluşturucu

Arama kısmına kelimeleri yazın ve blogunuz için isim fikirleri oluşturun.

Tıpkı diğer projelerin başında olduğu gibi blogunuza isim verirken de iyi analizler yapıp doğru seçimi yapmalısınız. Takipçilerinizin veya ziyaretçilerin dikkatini çekmenin ilk yolu başarılı bir blog ismi bulmaktır.

Peki, amacınıza uygun olarak yazılar ekleyeceğiniz blog isminiz nasıl olmalı? Bu yazıda blog ismi oluşturucu aracımızın önerileri, ünlü blog sayfalarının analizi ve marka stratejileri ile en yaratıcı blog isimlerini sizlere sunacağız.

En Yaratıcı Blog İsmi Nasıl Bulunur?

Blog yazma fikri, kişinin tecrübelerini aktarmak, başından geçen olayları paylaşmak veya ilgilenenlere bilgilendirici içerikler sunmak amacıyla ortaya çıkan bir iştir. Son dönemlerde bu faaliyetten para kazanılması da işin içine eklenince popülerliği oldukça artmıştır.

Yoğun rekabetin olduğu her ortamda bazı özellikler ile ön plana çıkmalısınız. Bunlardan birisi de şüphesiz ilgi çekici bir blog ismi bulmaktır. 

Blog adı oluşturucumuz ve rehberimiz ile hem binlerce isim fikri bulmanıza yardımcı olacak hem de blog hedeflerinize, hedef kitlenize, demografik ilgi alanlarınıza, rakip blog isimlerini analizlerine ve beyin fırtınası sonucu ortaya çıkan fikirlerine de bakacağız.

Yazının sonunda en ideal blog adları için ilham alabileceğiniz birçok seçenek ortaya çıkarmış olacağız. Hadi başlayalım.

Blog Yazılarınız İçin Hedef Kitlesi Belirlemek

Blogunuz için bir isim bulmanın ilk adımı, hedef kitlenizi belirlemek olmalıdır. Ele alacağınız konuları ne kadar iyi anlarsanız, onu doğru bir şekilde temsil edecek kelimeleri bulmak da o kadar kolay olur. Birden fazla konuyu ele alacaksanız blog adınızın daha genel olması gerekir. Spesifik bir konuyu ele alıyorsanız da çok daha açıklayıcı bir blog adı tercih edebilirsiniz.

Bununla birlikte bloglar, amacına uygun olarak bilgilendirici ve ilgi çekici olmalıdır. Aslına baktığımızda insanların odaklanma sürelerinin gittikçe kısaldığı bir çağda onlardan yazınızı okumalarını istiyorsunuz. O zaman dikkat çekici olmalısınız.

Dolayısıyla “Seyahat Blogum” gibi basit bir isim, hedef kitlenize blog içeriğini anında anlatır. Ancak bir sıkı bir takipçi kitlesi kazandırmaz zira özgünlük ve yaratıcılıktan yoksundur. 

Öte yandan, “Gezici Şair” gibi bir isim, yaratıcı bir üslubu ve kullandığı kelimelerle edebiyata ilgi duyanlara hitap eder. Ancak şiirden hoşlanmayanlar için belki de anında itici olacaktır.

Görüleceği üzere seçtiğiniz isim bir kitleyi çekebilirken bir kitleye çok uzak olabilir. O nedenle başarılı bir blog oluşturmak için en önemli şart hedef kitlenizi net olarak belirlemektir.

Takipçilerinizin İlgi Alanlarını Keşfetmek

Hedef kitlenizi belirledikten sonra konunuza odaklanın. Okuyucularınız ne bilmek istiyor? İlgilenecekleri hangi bilgileri sunabilirsiniz? Bütün bunları blog adınız aracılığıyla nasıl aktarabilirsiniz?

Mevcut sektörel trendleri göz önünde bulundurmak faydanıza olacaktır. Örneğin blogunuz yemek üzerine ise ek olarak, sağlık, beslenme, temizlik ve spor hakkında da yazmak isteyebilirsiniz.

Bunun için ilk adımınız konunuzla alakalı çağrışımlara sahip bir kelime listesi oluşturmak olacaktır. Aynı örnekten devam edersek ilgili kelimeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Mutfak
  • Sağlık
  • Diyet
  • Yaşam
  • Ekmek
  • Tarif
  • Aşçı
  • Doğal
  • Düzen
  • Gurme
  • Organik
  • Kek
  • Tatlı
  • Gıda
  • Yiyecek

Bu alanda popüler bir blog: “Mutfağın Sırları”. İsim yemek ile ilgili çağrışım yapsa da aslında size geniş bir alan sağlar. Bu blogda yemek tariflerinin yanı sıra sağlıklı beslenme ile ilgili bilgiler, mutfağınızı temiz ve düzenli tutmak için ipuçları, mutfak aletlerinin incelenmesi gibi çeşitli alanlara da yönelebilirsiniz. Aynı zamanda basit, hatırlaması kolay ve yaratıcıdır.

Blog İsmi Seçerken Kaçınılması Gerekenler

Yukarıda bahsedilen yöntemleri uygularken kaçınmanız gereken bazı hususları da göz ardı etmemelisiniz. 

  • Blogunuzun konusunun kolayca anlaşıldığından emin olun.
  • İçerikleriniz yayınlayacağınız blog ismi yaratıcı olmalı ve okuyucuları çekmelidir. Bariz bir isim peşinden gitmek yerine soyut çağrışımlar, ilginç deyimler ve kelime oyunları üzerinde çalışın.
  • Klişelerden ve insanların anlamayacağı bir dil kullanmaktan kaçının. Siz o ismin akıllıca olduğunu düşünseniz de karmaşık bir dil kullanılarak bulunan isim kolaylıkla unutulabilir veya yanlış anlaşılabilir. Ayrıca farklı blog ismi ararken içerik alanınızı tanımlayan konulardan uzaklaşmamalısınız.
  • Kaçınmanız gereken diğer bir konu ise blog isminde bilinçli olarak yazım hatası kullanmaktır. Adınızın internette mümkün olduğunca kolay bulunmasını istersiniz. 

Önde Gelen Blog İsimlerinin Analizi

Bu bölümde ülkemizde ve dünyada popüler olan bir dizi blog adını listeleyeceğiz. Bu blogların isimlerinin arkasındaki perdeyi beraber aralayacağız. İşte size ilham verebilecek en iyi bloglar:

Fizikist

Türkiye’deki en popüler bilim bloglarından birisi olan fizikist, ismiyle ne içerdiğini açıkça ifade ediyor. Fizik kelimesiyle bilime vurgu yapılırken “-ist” eki ile benzersiz bir isim oluşturulmaya çalışılmış. Kısa ve akılda kalan bir isim. 

Nomadic Matt

Nomadic Matt, sunduğu seyahat planları ile gezi bütçesi oluşturmaktan gezilecek yerlere ve nasıl gideceğinize kadar her konuda tavsiyeler veren bir blog sitesidir. Nomadic kelimesi göçebe anlamına gelir. Matt kendi adını kullanarak blogunda paylaştığı bilgilerin kişisel bir deneyimleri sonucu oluştuğu ifade eder ve okuyucularına güven verir.

Patiliyo

Sırada evcil hayvanlar kategorisinde başı çeken bloglardan birisi olan patiliyo var. Blog ismi evcil hayvanların patilerinden esinlenerek türetilmiş. Yaratıcı bir blog fikri ortaya çıksa da aslında karıştırılmaya müsait. Örneğin “patlıyo” ile karıştırılabilir ve bu durumda internet aramalarında gözükmeyecektir.

Cupcakes and Cashmere

Cupcakes and Cashmere tatlı, lezzetli ve hoş çağrışımlara sahiptir. Bu yaşam tarzı blogunun odak noktalarının yiyecek ve moda olacağını anında anlarsınız. Ses tekrarı, bu adın hatırlanmasını kolaylaştırır.

Bilgi Doktoru

Bu ismi duyduğunuzda kafanızda canlanan nedir? Sağlık ve yaşam konularında bilgiler veren bir blog sitesi değil mi? Tam isabet! Oldukça sade ve açıklayıcı bir isim belirlenmiş üstelik akılda kalıcı. Bununla birlikte “bilgi” kelimesi kullanılarak aslında kapsam genişletilmiş.  

Pinch of Yum

Bu blog ismi, sık kullanılan yemek pişirme terimi ‘bir tutam tuz’ üzerinden yapılmış eğlenceli bir kelime oyunudur. Yum kelimesi çocukça, sade ve samimi bir kelimedir. Bu kelimelerin birleşimi ise yemek ve aşçılık hakkında keyifli bir blogu ifade eder.

WPMavi

Bu blog ismini ilk okuduğunuzda bir anlam ifade etmeyebilir. Blog, web tasarım aracı olan WordPress’in kısaltmalarını (WP) kullanmış. Yanına ise aslında konuyla ilgisiz ancak akılda kalması kolay bir kelime eklemiş: “mavi”. Blog yazılarını incelediğinizde isim ile uyuşuyor.  

Fabric of my Life

Sıradaki örneğimiz yaratıcı bir iç mimari blogudur. Fabric kelimesi ile hem kumaşın gerçek anlamı kullanılmış hem de “hayatımın dokusu” gibi mecaz bir anlam yakalanmış. Bu kelime oyunu ile bilgilendirici ve keyif veren bir blog olacağını okuyuculara ifade ediyor.

Kılavuz Online

E-ticaret alanında içerikler üretip paylaşan bir blog. Sloganında “e-ticaret ile ilgili bilinmesi gereken her şey” şeklinde bir açıklama yapılmış. Bu maksatla da kılavuz kelimesi seçilmiş. Bu blog ismiyle okuyuculara bilgilendirici bir içerik bulabilecekleri hissettirilmiş ancak online yerine daha yaratıcı bir isim kullanılabilirdi.

Write Laugh Dream

Bu kişisel blog isminde üç ayrı fikri iletmek için üç bağımsız kelime kullanmıştır: “yaz, eğlen ve hayal et” Bu blog, bir dizi konuyla nasıl başa çıkılacağı hakkında tümü kişisel deneyime dayanan fikir ve tavsiyeler sunar.

ShiftDelete

Bilgisayar klavyesinde belki de en çok kullandığımız ikili tuş kombinasyonu shift ve delete tuşlarıdır. Bu blogun üreticileri bu gerçekten yola çıkarak bir isim bulmuşlar. Teknoloji alanında verdiği bilgilerle de isimlerini desteklemişler. Başarılı örneklerden bir tanesidir.

Madeleine Loves

Madeleine Loves bir güzellik blogudur. “Loves” (sever) kelimesinin kullanılması, o blogun yazarın fikirlerini barındırdığını gösterir. Blog yazarı “Madeleine”in adının kullanılması, bu fikirlere güvenilirlik kazandırır. Yani blog isminin anlamı “Madeleine Sever”. Peki neyi sever? Bir merak uyandırıyor değil mi? Emin olun okuyucularda böyle düşünüyor.

En Çok Okunan 36 Blog İsmi

Sizlere ilham olması ve fikir vermesi açısından en popüler blog isimlerini herhangi bir sıralama olmadan paylaşıyoruz:

  1. Biz Evde Yokuz
  2. Mutfak Sırları
  3. Bilgi Ustam
  4. Gaia Dergi
  5. İpuçlarım
  6. Hızlı Adam
  7. Rotasız Seyyah
  8. Kitap Kurdu
  9. Engelsiz Seyyah
  10. Onda Gördüm
  11. Uzak Rota
  12. Arkeofili
  13. Fizikist
  14. Shift Delete
  15. BiguMigu
  16. Miskin Adam
  17. Begonvil Sokağı
  18. Kelimeler Benim
  19. Patiliyo
  20. WP Mavi
  21. WP Okulu
  22. WebTekno
  23. Webrazzi
  24. Egonomik
  25. Dünyalılar
  26. İktisadi
  27. Ekonomi Türk
  28. Kozmetik Psikolojisi
  29. Ojem Rujum Rimelim
  30. Anneysen
  31. Futbol Dili ve Edebiyatı
  32. Kayıp Zamanın Peşinde
  33. Bir Dolap Kitap
  34. Çin Günlüğü
  35. Çok Okuyan Çok Gezen
  36. Farketing

İngilizce Blog İsmi Önerileri

Oluşturacağınız blogda İngilizce içerikler paylaşarak hitap ettiğiniz kitleyi genişletebilirsiniz. Bununla birlikte yabancı içerik üretmeseniz bile blog isminizin daha ilgi çekici görünmesi için İngilizce kelimeleri kullanabilirsiniz.

Bu kapsamda ücretsiz blog ismi bulma aracımız ile oluşturduğumuz 20 adet blog ismi alternatifi aşağıdaki gibidir:

  1. Fashion Chase
  2. Your Fashion Guru
  3. Runway Ready
  4. Bazaar Fashion
  5. Name Surname
  6. Juicy Healthy
  7. Healthytastic
  8. Miss Recipes
  9. Dessertster
  10. Club Dessert
  11. Easy to Make Meals
  12. Fast Kitchen
  13. Your Fav Chef
  14. Travel Masters
  15. Your Adventure Seeker
  16. Adventuregenics
  17. Top 5 Destinations
  18. Action Adrenaline
  19. Summer Destinations
  20. Winter Fairytale Station

Blog İsmi Fikirleri ve Beyin Fırtınası

Bu bölümde, yeri geldiğinde blog adı oluşturucumuzu da kullanarak bir blog adı oluşturmak için beyin fırtınası yapacağız.

Bloglar bilgilendirici ve arayışta olanlara yardımcı olmalıdır. Kişisel deneyime dayalı bilgiler sağlamalıdır. Başarılı bloglar, ilgi çekici alanlara hitap etmenin orijinal bir yolunu bulurlar. Bu yol yaratıcı ve büyüleyici olmalıdır. İçerik üreticileri blogdaki yazıları okumak için tekrar tekrar ziyarete gelen bir okuyucu kitlesi oluşturmalıdırlar.

Blogunuza isim vermeye gelince, kitlenizin gerçekten neyi faydalı bulacağını belirlemek için zaman ayırın. Arama çubuğuna blogunuzun ne hakkında olduğuyla ilgili birkaç kelime girerek isim fikirleri bulmak için blog ismi oluşturucumuzu kullanın. İşte bu kapsamda kullanabileceğiniz bazı kelimeler:

  • Travel
  • Excursion
  • Voyage
  • Adventure
  • Wander
  • Wanderlust
  • Nomad
  • Trip
  • Trek
  • Globe
  • Tour
  • Navigate
  • Search
  • Find
  • Discover
  • Journey
  • Drift
  • Lifestyle
  • Fashion
  • Style
  • Way of life
  • Growth
  • Trend
  • Craze
  • Health
  • Chic
  • Food
  • Eat
  • Taste
  • Cook
  • Nutrition
  • Cuisine
  • Meal
  • Drink
  • Recipe
  • Creative
  • DIY
  • Interior design
  • Art
  • Craft
  • Design
  • Notes
  • Photography
  • Homemade
  • Handmade
  • Picture
  • Frame
  • Illustration
  • Drawing
  • Graphic
  • Fabric
  • Woodwork
  • Paper
  • Poetry
  • Personal
  • Value
  • Inspire
  • Writing
  • Dreams
  • Passion
  • Beauty
  • Make-up
  • Fashion
  • Love
  • Allure
  • Gloss
  • Model

Bulduğumuz Blog İsmi Önerileri:

Beyin fırtınası sonucu ortaya çıkan birkaç fikri aşağıda sıraladık. Peki, siz ne düşünüyorsunuz?

  1. Wander with the Wind (Rüzgarla Yolculuk): İsmin içinde tekrar eden w harfleri, blogunuzun hatırlanmasını kolaylaştırır. Ayrıca Rüzgar Gibi Geçti (Gone with the Wind) romanına da gönderme yapıyor. Wander kelimesi, kulağa tuhaf geldiğinden ilgi çekiyor ve çok çeşitli yerleri ve bilgileri ele aldığınız izlenimi veriyor. 
  2. Those who Voyage (Yola Çıkanlar): Bir yolculuk (voyage), kulağa harika bir macera gibi geliyor. “Those” kelimesini kullanarak okuyucuyu gezginlerin arasına dahil edip kişinin blogda kendinden bir şeyler bulmasını sağlıyor.
  3. Style of Life (Yaşamın Tarzı): Yaşam tarzı kelimesini (lifestyle) parçalara ayırmak yeni anlamlar eklemenize olanak tanır. Style of life, gerçek moda stillerine veya dengeli bir yaşam tarzına sahip olmanın önemli bir parçasını oluşturan herhangi bir şeye atıfta bulunabilir. Bu isim kısıtlayıcı değildir, yani zamanla çok çeşitli konuları ele alabilirsiniz.
  4. Latest Craze (Son Çılgınlıklar): Bu isim, kelimenin tam anlamıyla ne sunacağınızı, en son trendlerin ve çılgınlıkların bir analizi takipçilere ileteceğinizi söylüyor. İsmi ilk duyanların hemen dikkatini çekiyor. Hangi içerikler üreteceğinizi netleştirerek, hedef kitlenizin dikkatini hızla çekebilirsiniz.
  5. The Passionate Pizza People (Pizza Sevenler Derneği): Bu blog ismi, içeriklerin konusu hakkında anında fikir verir. Oldukça kısıtlayıcı bir isimdir. Bununla birlikte, çoğu insan pizzayı sever. Bu nedenle iyi içerikler sunulursa potansiyel kitle büyük olabilir.
  6. Read, Set, Bake! (Oku, Hazırlan, Pişir!): Fırıncılık hakkında bir blog. Konuyu isminde vermiş olur. Aynı zamanda kulağa eğlenceli ve samimi gelmek amacıyla yarış oyunlarının başlangıç çağrısını kullanır: ‘Ready, Set, Go!’ (Yerlerinize, Hazır, Başla!)
  7. Homemade Mysteries (Evden Çıkan Gizem): Bu blog ismi birkaç şeye işaret edebilir. Mysteries (Gizemler) kelimesinin kullanımı başlı başına gizemlidir ve okuyucuyu meraklandırarak bunların ne olduğunu keşfetmeye teşvik eder.
  8. The Crafty Challenger: Challenger (Meydan Okuyan) kelimesinin kullanımı aslında okuyucular için bir meydan okumadır. Bu da hedef kitleyi anında yakalar. İçerik iyi yapılır ve blog adının vaat ettiği gibi olursa, kolayca ilgili bir okuyucu kitlesi oluşturabilirsiniz.
  9. Fabric of Passion (Kumaş Tutkusu): Fabric (Kumaş) kelimesi, gerçek kumaşın yanı sıra mecazi anlamda tutkuların dokusunu ifade eder. Tutku kelimesinin kullanılması da okuyucuların ilgisini çekebilecek türden.
  10. Luckily Alluring (Şanslı ve Güzel): Alluring kelimesi güzellik ve şansın olumlu çağrışımlarını yapar. Her iki kelimede de “L” harfinin tekrarlanması ismin hatırlanmasını kolaylaştırır ve fonetik olarak kulağa hoşa gelir. 

Blog isminde kendi adınızı kullanmak, büyük ölçüde kişisel markanıza olan güveninize bağlıdır. Sektörünüzde zaten saygın bir isimseniz bu durumu blogunuzun yükselmesi için kullanabilirsiniz. Öte yandan kişisel markanızı oluşturuyorsanız kendi adınızı kullanmak, okuyucu kitlesi geliştirmeyi daha zor hale getirebilir.

Her iki durumda da adınız blogunuza güvenilirlik kazandırmalı ve içeriğinizin daha güvenilir görünmesini sağlamalıdır.

Çeşitli Konularda Blog İsmi Fikirleri

Son olarak, eğer yazılarınız belirli bir alana hitap ediyorsa blog isminizi bulmanıza yardımcı olacak bazı tavsiyeler.

Seyahat Blogu İsim Önerileri

Seyahat blogları bilgilendirici, eğlenceli ve ilgi çekici olmalıdır. Blogunuzun isminin bunu yansıtması gerekir. Seyahat fikri ile ilgili yaratıcı kelimelerle beyin fırtınası yaparak başlayın. İngilizce kullanacaksanız “seafarer, wanderlust, expedition, voyage” gibi kelimeleri deneyebilirsiniz. Türkçe için ise “seyyah, rota, kaşif, keşif, seyahatname” gibi kelimeler fikir verebilir.

Seyahat esnasındaki heyecan ve maceraları akla getirin. Aynı zamanda rahat olun ve esprili, ilgi çekici yazı tarzını kullanın. Ayrıca, insanların sunduğunuz tavsiyelere ve bilgilere güvendiğinden emin olmak isteyeceksiniz. Bu yüzden blog isminizde alaycı bir kelimeden kaçının ve güveni artıran bir dil kullanın.

Yaşam Tarzı Blogu İsim Tavsiyeleri

Bir yaşam tarzı blogunun samimi, eğlenceli ve mutlu bir modu hissettiren bir ismi olmalıdır. Hiç kimse bir yaşam tarzı blogunda iç karartıcı şeyler okumak istemez. Ziyaretçiler kendi hayatlarını iyileştirmek için ipuçları ararlar. Ya da en azından blogunuzu okuyarak iyi şeyler deneyimlemek isterler. 

Buna ek olarak, bir yaşam tarzı blogu yemekten egzersize, modadan güzelliğe kadar pek çok konuyu kapsayabildiğinden, isim oldukça soyut ve sınırlandırılmamış olmalıdır. Örneğin, “Anı Yaşayan Sarışın” adlı blog, sarışınların daha çok eğlendiği klişesine oynuyor ve “anı yaşayan” ifadesi onun anlatacak çok şeyi olduğunu gösteriyor. Bu isim aynı zamanda herhangi bir konuyu ima etmiyor ve çok sayıda yazı içeren bir blog oluşturmaya izin veriyor.

Yemek Blogu İsim Fikirleri

Karar vermeniz gereken ilk şey, yemeğin hangi yönünü yazacağınızdır? Sağlıklı yiyecekler mi? Restoranlar mı? Enfes kek tarifleri mi? Örneğin pizza restoranları gibi belirli bir şeye odaklanacaksanız, ziyaretçiyi ne okuyacağına dair bilgilendiren bir isim kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu durumda pizza kelimesini de eklemeniz gerekecek.

Bununla birlikte, daha geniş bir konu yelpazesini ele almaya da karar verebilirsiniz. “Çatal Bıçak Seti”, sizi sınırlandırmayan harika bir blog adı örneğidir. Blogun yiyeceklerle ilgili olacağını okuyucular muhtemelen anlayacaktır. Ancak hangi yemek türü olduğu hakkında bilgi vermez bu da sizi daha esnek yapar.

Fikir vermesi açısından Restoran İsmi Oluşturucumuzu da kullanabilirsiniz.

Güzellik Konulu Blog İsimleri

Bir güzellik blogu için, güzelliği çağrıştıran kelimeleri kullanmayı istersiniz. Örneğin: refined, elegant, stylish, love, grace, allure, glamour. Türkçe için düşünecek olursak da şu kelimeler öne çıkar: zarif, zarafet, şık, modern, modaya uygun, moda.

Birçok güzellik blogu da kişisel markalara dayanır. Yani blog sahipleri kendi ismini verir. Başarıyı yakalamış güzellik blogu genellikle güzellik endüstrisinde başarılı bir kariyere sahip olan kişilere aittir. Örneğin modeller, mankenler, moda stilistleri, makyaj sanatçıları. 

Bu önceki deneyimleri, okuyucu nezdinde bloglarına güvenilirlik kazandırır. Bu nedenle pek çok blog, açıklayıcı dile ek olarak bir de isim içerir. 

Yaratıcı Blog İsimleri

Yaratıcı blogları çevreleyen çok sayıda alan mevcuttur. Bunlardan bazıları kendin yap projeleri, grafik tasarım, reklamcılık, illüstrasyon, fotoğraf, sanat, edebiyat. Yaratıcı bir blog belirli bir kategoriye hitap etmeli ve bu nedenle ismi, ana konunun ne olacağını açıkça belirtmelidir.

Bir kendin yap blogunun adı “A Crafty Mess” olabilir. Crafty kelimesi el yapımı anlamına gelir, Mess kelimesi onu neşeli gösterir. Bunun ciddi bir Kendin Yap blogu olmadığını, inanılmaz fikirler yaratmak için günlük eşyaları kullanan yaratıcı bir blog olduğu izlenimini verir. 

Kişisel Blog İsimleri

Öncelikle kişisel bir blog ile ne demek istediğimizi tanımlamalıyız. Öfkeli bir gencin internet günlüğünü kastetmiyoruz. Kişisel blog, sizi ilgilendiren şeylerin ve düşüncelerinizin ötesinde herhangi bir hedef veya belirli konular olmaksızın istediğiniz alanda yazdığınız yerdir.

Popüler bloglar çoğunlukla online etkileşimi teşvik eder ve bunları okuması eğlencelidir. Kişisel bir blog, iyi bir ilk izlenim bırakmanıza yardımcı olabilir. Kariyerinize yardımcı olabilecek bilgi, beceri ve tutkularınızı sergileyebilirsiniz.

Ancak, çok fazla insanı aynı anda memnun etmeye çalışırsanız sadık bir okuyucu kitlesi yakalamak zor olabilir. Bu nedenle, belirli bir alana odaklanmak, uzun vadede hedef kitlenizle daha derin bir bağ kurmanıza yardımcı olacaktır. Bu, ilgi alanlarınızı, tutkularınızı ve tarzınızı doğru bir şekilde gösteren bir isim seçmenin inanılmaz derecede önemli olduğu anlamına gelir. 

Örneğin, arkadaşlarınızla kahve içerken konuştuğunuz konuları ele alabilirsiniz. “The Coffee Fueled Muse” (Kahve İçen İlham Perisi) ilginç bir kişisel blog adı olurdu. Kahveden enerji almak ve ilham perisi ifadesini kullanmak isme yaratıcı bir yorum getiriyor. Aynı zamanda bu blog isminin konusu da sınırlı değildir.

Sonuç

Blog sayfanız, sizi yansıtan ve görüşlerinizi ifade edeceğiniz bir alandır. Burada amacınız doğru hedef kitleyi belirlemek ve onların ilgisini çekecek içerikler üretmek olmalıdır. Bunu yaparken de en mükemmel blog ismini bulmanız sizi kısa sürede daha çok okuyucuya ulaştırır.

Taklitlerden kaçınıp rehberimizde bahsedilen adımları izlerseniz, ilk defa duyanların bir daha unutamayacağı blog ismini bulabilirsiniz.

Yararlanılan Kaynaklar:

  1. En İyi Bloglar: 25+ En İyi Blog Siteleri | Ünlü Bloggerlar | Hitler – WPMAVI

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Blog yazılarınızı yayınlamanın en çok tercih edilen yolu kendi web sitenizi kurmaktır. Bu kapsamda WordPress ve Blogger gibi içerik yönetim sistemleri ile bu konuya akıllıca bir çözüm bulabilirsiniz.
Kuracağınız blog sayfanıza isim vermek için Web Sitesi İçin İsim Bulma Aracımızı kullanabilirsiniz. Bu arada dikkat etmeniz gereken en önemli husus siteniz için alan adı kontrolü yapmaktır.

Uzun uğraşlar sonucu bulduğunuz yaratıcı blog isminin daha önceden kayıt edildiğini öğrenmek karşılaşacağınız en kötü senaryolardan birisi olabilir. Bu nedenle bulduğunuz isim alternatiflerini Alan Adı Oluşturucu ile kontrol etmelisiniz.

Metodoloji

İşletmeleri desteklemek için hangi adımları atıyoruz?

  • Kimler var?
    Deneyimli yazarlardan oluşan bir ekibimiz var:
    Uzman yazarlardan oluşan ekibimiz, tecrübelerini paylaşmak ve her büyüklükteki işletmeye yardımcı olmak için burada.
  • Neden yapıyoruz?
    Katma değerli içerik sunuyoruz:
    Bir şirket ismi bulma aracından daha fazlasını sunmaya çalışıyoruz. Uzman ekibimiz, yeni işinizi kurmanıza yardımcı olacak destek kılavuzları, haberler, bloglar ve videolar oluşturma konusunda tutkulu ve yeteneklidir.
  • Nasıl yapıyoruz?
    Doğru bilgilerle:
    Editör ekibimiz her bilginin doğru olmasını sağlar ve yararlı, güncel istatistikler ile öneriler sunmak için en son sektör bilgilerini kullanır. Editör ekibimiz, metin yazarken asla işin kolayına kaçmaz ve zor işi yapay zeka araçlarına bırakmaz.
Yayın ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.
We use cookies to offer you our service. By using this site, you agree to our: çerez politikasını incele