Sanat Galerisi İsmi Oluşturma Aracı

Aşağıda sanat galeriniz ve şirketiniz için isimler oluşturun.

Kendi sanat galerisini açmak belki de her sanatçının en büyük hedeflerinden birisidir. Nitekim tüm eserlerini hatta diğer sanatçıların eserlerini sanat severler ile buluşturabilir. 

Üstelik satışa sunduklarından gelir elde ederek ticari olarak da başarıya ulaşılabilir. Ancak sanatsal bir işletmenin ismi takdir edersiniz ki etkileyici ve yaratıcı olmalıdır. Bu kapsamda benzersiz sanat galerisi isimleri, benzer işletmelerin kapsamlı bir analizi ve doğru adı seçmek adına önemli ipuçları bulmak için okumaya devam edin.

Sanat Galerisine nasıl isim verilmeli?

Dikkatli bir planlama ve titiz bir değerlendirmeden sonra, profesyonel bir sanatçı olarak tutkunuzun peşinden gitmeye hazırsınız. Birçok sanatçının ayak izlerini takip ettiğiniz ve benzersiz sanatsal ifadenizi dünyayla paylaştığınız için çok heyecanlıyız.

Ancak, yeteneğinizi sergileyen ve sanatçı topluluğuna eserlerinizin neden önemli olduğunu aktaran bir işletme ismi bulmanız gerekiyor.

İsim bulurken sanat galerisi olmanın getirdiği yaratıcılığın yanında ticari bir işletme olmanın gerekliliklerini de değerlendirmeye almalısınız. Bu kapsamda yaratıcı ve etkileyici bir isim bulurken aynı zamanda marka değeri üzerine de kafa yormalısınız.

Endişelenmeyin çünkü sanat galerisi isim oluşturucumuzun bir parçası olarak, sanat galerisi ve sanatsal şirket isimleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek üzeresiniz!

En Yaratıcı 30 Sanat Galerisi İsmi Önerisi

Sanat galerisi isim oluşturma aracını kullanmaya başlamanız için beğeneceğinizi düşündüğümüz favori isimlerimden birkaçını seçtik. Listemize bir göz atın ve hangilerinin kulağınıza hoş geldiğini sanatçı gözüyle değerlendirin:

  1. Fine Art Spot
  2. Contemporary Creations & Magic
  3. Contextual Ceramics
  4. The Baroque Buddhist
  5. Gentle StateArt
  6. The Creative Pod Company
  7. Slice Of Life Paintings
  8. Mug Hearts
  9. Stirring Sculptures
  10. Mystical Abstract Creations
  11. Reflective Essence
  12. Limitless Delights Gallery
  13. Renaissance Buddies
  14. Metal Edge Creations
  15. Ceramic Inventions
  16. The Works Techno
  17. Byzantine Peaks
  18. Primitive Creations Co.
  19. Azan Digital Enterprises
  20. Flow Tate Supplies
  21. A Life on Canvas
  22. Painting with Passion
  23. Brilliant Brushes
  24. Art for Everyone
  25. Art Magic
  26. Canvas Creations
  27. Scuplting with the Heart
  28. Five Senses Art
  29. ProPaint
  30. Inspired by Art

İlk yapmanız gereken bu listeyi baştan tekrar okumak ve içinize sinmeyenleri direkt olarak elemek. Beğendiğiniz veya olabilir dediğiniz önerileri listede tutun zira ilerleyen bölümde en idealini bulacaksınız.

Dikkatinizi de çektiği üzere listedeki öneriler İngilizce kelimelerden oluşmuş durumda. Gelin bir de Türkiye’deki sanat galerilerini inceleyelim.

Türkiye’deki En Popüler 20 Sanat Galerisi İsimleri

Eğer işletmenizi Türkiye’de açacaksanız rakiplerinizin veya meslektaşlarınızın hangi isimleri seçtiğini bilmek istersiniz. Bu kapsamda derlediğimiz popüler ve çağdaş sanat galerileri:

  1. İstanbul Modern
  2. Salt
  3. Arter
  4. Mısır Apartmanı
  5. Mixer
  6. Pilevneli Galeri
  7. Depo İStanbul
  8. Alt
  9. Cer Modern
  10. Galeri Nev
  11. C.A.M Galeri
  12. Galerist
  13. Anna Laudel Contemporary
  14. Galeri Siyah Beyaz
  15. Galeri Baraz
  16. Galeri Manâ
  17. Garaj
  18. Galeri Elipsis
  19. Begüm Sanat Galerisi
  20. Art Shop Sanat Galerisi

Yukarıdaki örnekleri incelediğimizde birçok işletme isminde “galeri” kelimesini kullanmış. Bu kullanımı da isim listenize not edebilirsiniz. Sırada rakip analizi var.

Rakip Analizi

Sanat galerisi isim oluşturucumuzda bazı fikirler bulduktan sonra, işletmenizin diğer rakipler karşısında ne durumda olduğunu görmenin zamanı geldi. Bağımsız sanatçı ve sanat galeri endüstrisi çok çeşitli bir yer ve değeri yaklaşık 181,39 milyar dolar!

Bu sektörle ilgili kendi araştırmanızı yaparak, sadece sanat iş isimlerini neyin başarılı kıldığını öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda işiniz için ilham da bulabilirsiniz!

Öte yandan pandeminin de etkisiyle birlikte sanat galerileri ve bazı bağımsız sanatçılar online hayata geçişe adapte oldular. Eserlerini ve ticari faaliyetlerini internet üzerinden devam ettirdiler. Dolayısıyla isimleri bu kapsamda analiz etmek gerekiyor.

Bugün size ilham vereceğini umduğumuz yaratıcı sanat galerisi isimlerinin listesi:

  • Artsy
  • Galeri Nev
  • ImageThink
  • Maçka Sanat Galerisi
  • Instapainting
  • Galeri Siyah Beyaz
  • TurningArt
  • Sanat Gezgini
  • Canvastar

Bu başarılı işletmelerinin çoğu, kendilerine özel sanatsal yaklaşımlarını temsil eden benzersiz bir isim sergiliyor.

Artsy

Artsy, 2009 yılında farklı sanatçılar tarafından oluşturulan 350.000’den fazla eserden oluşan çevrimiçi bir sanat pazarı olarak hizmete girdi. İşletme isimlerine gelince, Artsy kısa, yaratıcı ve hedef odaklı bir tercihtir. Bu nedenle potansiyel müşterilerin aklında kalır.

Galeri Nev

İki mimar tarafından 1984 yılında Ankara’da kurulmuştur. İstanbul ve Ankara’da düzenledikleri yüzlerce sergi ile popüler bir sanat galerisi haline gelmiştir. 

İsimleri ise yaptıkları iş hakkında fikir veren galeri kelimesinin yanına kısa bir kelime eklenmiş: “nev”. Bir kısaltma olabileceği gibi “tür, çeşit” anlamına gelen kelimeden de esinlenilmiş olabilir. Sonuçta kısa ve akılda kalıcı bir isim örneği olarak karşımıza çıkıyor.

ImageThink

Image Think, yenilikçi iş modelleri yaratmak için grafik tasarım ve klasik tasarımı birleştiren bir görsel strateji şirketidir. Ayrıca, isimleri misyon beyanlarının bir parçasıdır.

“ImageThink Metodu” olarak tanımlanan isim, sonuçlara ulaşmak için benzersiz bir şekilde geliştirilmiş yaklaşımlarını kapsar.

Maçka Sanat Galerisi

Türkiye’nin önde gelen sanat galerilerinden biri olan Maçka Sanat Galerisi 1976 yılında açılmıştır. İsmini incelediğimizde herhangi bir yaratıcılıktan ziyade sade bir tercihte bulunduklarını görüyoruz. Tarihsel bir galeri olmaları bunun en büyük nedenlerinden birisi olabilir. 

Instapainting

Instapainting, çekinmiş olduğunuz fotoğrafları sanat eserlerine dönüştürmeye kendini adamış bir sanatsal oluşumdur. Daha spesifik olarak, resminizi beğeninize göre özel olarak tasarlamak için profesyonel portre ressamları kullanırlar. İlginç bir şekilde, isimlerindeki Instagram uygulaması herkesin ilgisini çekebiliyor.

Başka bir deyişle, bir manzara veya portre resmi olarak harika görünecek bir fotoğraf yayınladıysanız, bunu gerçeğe dönüştürmek için Instapatining oradadır. Dolayısıyla, “Insta” ve “Resim”in karışımı. Kelime birleştirme yöntemiyle oluşturulmuş yaratıcı bir isim.

Galeri Siyah Beyaz

Galeri Siyah Beyaz Ankara ilinde sanat severlerle buluşmuştur. İlk zamanlarından itibaren yenilikçi ve deneysel eğilimlere sahip sanatçılara ve eserleri sergilemesi dolayısıyla da pek çok sanat galerisinden farklılık arz eder.

İsmi de bu tarzını benimser niteliktedir. Nitekim galerinin çağrışım yaptığı renkli algının yerine siyah ve beyaz tercih edilmiştir. Bu yönüyle oldukça yaratıcı ve akılda kalıcı bir isimdir.

TurningArt

TurningArt, aylık bir ücrete göre eviniz veya ofisiniz için yeni eserler seçmenize olanak tanıyan bir sanatsal eser kiralama hizmetidir. Çalışmayı beğendiyseniz TurningArt’tan satın alabilirsiniz. 

ABD genelinde 1.000’den fazla sanatçıyla doğrudan çalışan TurningArt, evinize aldığınız eserle tüm bakışları üzerine çevirmeyi hedeflediğinden isminde “turning” yani çeviren kelimesini kullanmış.

Sanat Gezgini

Sırada daha çok online üzerinden eserlerini sergileyen ve ticari faaliyet yürüten bir işletme var. İsmine baktığımızda ise oldukça sade ve akılda kalıcı. Klasik “galeri” kelimesi de kullanmamış. Yaratıcı değil ama dijitali hedefleyen bir sanat galerisi için başarılı bir tercih.

Canvastar

Son örneğimiz yine e-ticaret ile sanat galerisini birleştirenlerden. Kanvas tabloları internetten satarak sanat severlere ulaştıran bu işletme isminde yaratıcı bir hava yakalamış. 

İngilizce’de kanvas anlamına gelen “canvas” kelimesi ile yıldız anlamına gelen “star” kelimelerini ortak harfi düşürerek birleştirmiş.

Bu sanat galerisi isimlerinden herhangi biri size ilham verdi mi? Cevabınız evet ise, bu ilhamı isim oluşturucumuzda kullanın!

Çalışmalarınıza Uygun Sanat İşletmesi İsimlerine Bakın

İster yaratıcı ister akılda kalıcı bir kelime olsun, sanat şirketi isimlerini neyin başarılı kıldığını gördünüz. 

Size özel çalışma alanınızı tanımlamak için biraz zaman harcamanız gerekir. Başka bir deyişle, sanat galerinizden tam olarak ne bekliyorsunuz ve bu hedef kitlenizi nasıl etkileyecek?

Buradaki nokta kendinize ve ürettiğiniz eserlere sadık kalmanızdır. Öncelikle kendinize şu 3 soruyu sorarak başlayın:

  • Misyon ve vizyonunuz nedir?
  • Başarı olarak neyi tanımlarsınız?
  • Sanatsal bir işletme kurarken hedefleriniz nelerdir?

Sanatçıların kendi şirketlerini kurmaya karar vermelerinin birçok farklı nedeni var. Birçoğu size işinizin geleceğini tanımlamanın ve görselleştirmenin doğal ilerlemeyi teşvik etmeye yardımcı olacağını söyleyecektir.

Örneğin, belki sadece sanatınızı online olarak satmak istiyorsunuz veya belki de müşterilerin yolculuğunuzu sizinle paylaşabilmesi için bir sanat blogu başlatmak istiyorsunuz. Bu soruları yanıtlayarak benzersiz sanatçı yaklaşımına ulaşabileceksiniz.

Bu arada eğer sanat blogu açma yönünde ilerleyecekseniz blog ismi bulma aracını kullanabilirsiniz.

Sanatınıza Uygun Kelimeleri Belirleyin

Sanat galeriniz için bir isim seçmeden önce, benzersiz sanatçı tanımlamanıza karar vermeniz gerekir. Yani müşterileriniz veya takipçileriniz ile eserleriniz arkasındaki hikayeyi daha derine inmeye ikna edecek kelimelere ihtiyacınız vardır. Bunu üretmek için aşağıdaki 5 soruyu düşünün:

  • Neden sanatla uğraşıyorsunuz?
  • Eserleriniz neyi simgeliyor?
  • İlhamlarını nerede buluyorsun?
  • Çalışmalarınızın arkasındaki süreç nedir?
  • Eserleriniz sizin için ne ifade ediyor?

Tüm bu soruları yanıtlamak, ilk etapta neden bir iş kurmaya karar verdiğiniz konusunda size daha iyi bir fikir verecektir. Ardından, en ideal sanat galerisi ismi yaratmak için sizi temsil eden kelimeleri de isim önerileri listesine ekleyin.

Potansiyel kelimeleri kısa bir listesini oluşturduktan sonra, sanat galerisi isim oluşturma programını kullanarak işletmenizin nasıl görüneceğini keşfedin!

Eşsiz Sanatçı İşletme Adı Fikirleri Yaratmak İçin 5 İpucu

1. Kendi Hikayenizi Anlatın

Sanatınızın işletme isminizi tanımlamasına izin verin ve buraya nasıl geldiğinizin hikayenizi anlatmaya çalışın. Örnek olarak, her şeyin nasıl başladığını, bu süreçteki engelleri ve üstesinden geldiğiniz zorlukları paylaşın

Bunu yapmak yalnızca başarılarınız konusunda kendinize daha fazla güvenmenizi sağlamakla kalmayacak aynı zamanda işinizi şeffaf ve açık hale getirecektir. Buna karşılık gelecekteki müşterileriniz için de güven oluşturacaktır.

En önemlisi hikayenizi yazarken hangi kelimelerin tekrar tekrar geçtiğini görün ve bunların kimliğinizi nasıl temsil edebileceğine odaklanın. Yinelenen birkaç kelime bulduysanız, hemen ücretsiz isim oluşturma aracımızı kullanın.

2. Arkadaşlarınıza Sorun

Sanatınızın sizin için ne anlama geldiğini bilen biri varsa, o da size en yakın olanlar olacaktır. Bu nedenle ailenize ve yakın arkadaşlarınıza ulaşın ve sanatınız hakkında fikirlerini alın.

Ayrıca, galeri fikrinizin onlarda hangi duyguları uyandırdığını ve hikayenizin neden önemli olduğunu düşündüklerini sorun. Size yakın olanlardan sayısız fikir bulacaksınız.

3. Yazması ve Telaffuzu Zor Her Şeyden Kaçının

Her şeyden önce, potansiyel müşterilerin işletme adınızı karıştırmasını istemezsiniz. Bu nedenle yazım hatalarını önlemek için isminizi mümkün olduğunca basit tutun. Örneğin Galeri Nev.

Sanat eseri isim üreticimizi kullanırken, bir veya iki kelimeden oluşan önerileri kolayca bulabilirsiniz. Bunları “yapışkan isimler” olarak adlandırıyoruz çünkü daha kısa isimler tüketicilerin zihninde kalıcı olma eğilimi gösteriyor.

4. Adınızın Büyümenizi Kısıtlamasına İzin Vermeyin

Profesyonel bir sanatçı olarak, sanat eseriniz ve işiniz için büyük hayalleriniz olacak. Bu nedenle, dar ve büyüme alanını sınırlayan bir isim seçmeyin. Örneğin, sanatınızın dünyanın her yerinden müşterilere ulaşmasını istiyorsanız belirli bir coğrafi ad kullanmayın.

Adınızın belirli bir eyalet veya şehrin ötesinde kültürler arası bir erişimi ifade ettiğinden emin olun. Buca Sanat Galerisi gibi bir isim uzun vadeli planlar yapmadığınız hissini uyandırır.

5. Sanat Galerisi İsmi Oluşturma Aracını Kullanın

Son olarak, bu makaledeki tüm ipuçlarını isim belirleme yolculuğunuza dahil ettiğinizden emin olun. Daha spesifik olursak da ücretsiz işletme ismi bulma aracımızı değerlendirin

Çalışmalarınıza en uygun işletme ismini bulduysanız son adımınız adın uygun olup olmadığını görmek için bir İşletme Adı Arama ve Ticari Marka kontrolü yapmaktır.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Sanat galerisi isimleri, kendinize ve tutkunuza sadık kalmakla ilgilidir. Ardından, bunu istenen hedef kitleyle bağlantı kuran benzersiz bir sanatçı beyanına dönüştürebilmeniz gerekir. Sanat galerisi ismi oluşturucumuzu kullanarak çeşitli fikirler bulabilirsiniz.

En iyi sanatsal işletme isimleri hem akılda kalıcı hem de doğası gereği benzersiz olanlardır. Ayrıca, yaratıcı olmalı ve diğer rakiplerden farklı olmalıdırlar.

Her şeyden önce, kişisel olarak adlandırılan sanat işletmeleri tutku ve kararlılık sergiler. Dolayısıyla sanatsal tutkunuzu, tecrübenizi ve eserlerinizin kalitesini yansıtmak için iddialı olacağını düşünüyorsanız kendi isminizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Metodoloji

İşletmeleri desteklemek için hangi adımları atıyoruz?

  • Kimler var?
    Deneyimli yazarlardan oluşan bir ekibimiz var:
    Uzman yazarlardan oluşan ekibimiz, tecrübelerini paylaşmak ve her büyüklükteki işletmeye yardımcı olmak için burada.
  • Neden yapıyoruz?
    Katma değerli içerik sunuyoruz:
    Bir şirket ismi bulma aracından daha fazlasını sunmaya çalışıyoruz. Uzman ekibimiz, yeni işinizi kurmanıza yardımcı olacak destek kılavuzları, haberler, bloglar ve videolar oluşturma konusunda tutkulu ve yeteneklidir.
  • Nasıl yapıyoruz?
    Doğru bilgilerle:
    Editör ekibimiz her bilginin doğru olmasını sağlar ve yararlı, güncel istatistikler ile öneriler sunmak için en son sektör bilgilerini kullanır. Editör ekibimiz, metin yazarken asla işin kolayına kaçmaz ve zor işi yapay zeka araçlarına bırakmaz.
Yayın ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.
We use cookies to offer you our service. By using this site, you agree to our: çerez politikasını incele